Aardappelschotel met spekreepjes

Aardappelschotel met spekreepjes 

Aardappelschotel met spekreepjes is een recept dat mijn man heeft gemaakt toen ik aan het werk was. Het was een verrassing om na een dag hard werken even wat te drinken, dan lekker douchen en daarna zo aan tafel te kunnen schuiven voor dit heerlijke recept. Ook makkelijk als je weg moet of als er eters komen, je kunt deze schotel van te voren klaar zetten. Regelmatig komt deze Aardappelschotel met spekreepjes sinds die tijd bij ons op tafel.

Aardappelschotel met spekreepjes

De benodigdheden

Voor 5 tot 6 personen heb je nodig:

450 gram spekreepjes

twee tot twee en een halve kilo aardappels

paprikapoeder

yoghurt

mayonaise

peterselie in gedroogde vorm

kookroom

Aardappelschotel met spekreepjes

Eventuele aanvullingen

Eventuele aanvullingen zijn in dit recept naar eigen smaak en creativiteit eenvoudig toe te voegen. Je kunt onder andere denken aan andere of meerdere kruiden, schijfjes wortel, plakjes champignon, preiringen, uisnippers of blokjes paprika.

Aardappelschotel met spekreepjes

Aardappelschotel met spekreepjes en zijn bereiding

De bereiding beginnen we met het schillen van de aardappelen, was ze daarna en snij ze in gelijke plakjes. Op de bodem van de ovenschotel doe je als eerste een laag van deze aardappelplakjes, verdeel hierover gelijkmatig de helft van de spekreepjes strijk hierover drie eetlepels yoghurt en strooi wat paprikapoeder over deze laag. De volgende laag bestaat uit aardappelplakjes, de rest van de spekreepjes, gedroogde peterselie en daarover wat mayonaise. Als laatste de rest van de aardappelplakjes, giet over het geheel kookroom en doe hierover paprikapoeder en peterselie. De kookroom en de mayonaise naar eigen inzicht gebruiken deze dienen ervoor dat de schotel niet te droog is.

Aardappelschotel met spekreepjes

 

Aardappelschotel met spekreepjes het bakken van de ovenschotel

Het bakken van de ovenschotel doe je in een goed voorverwarmde oven van 200 graden. Als de oven op temperatuur is zet je de aardappelschotel in het midden hiervan en bak deze in anderhalf tot twee uur gaar. Om te controleren of de aardappelen gaar zijn prik je er even met een vork in. De schotel is het lekkerst als de aardappelen goed gaar zijn. Succes met dit smakelijke gerecht.

Aardappelschotel met spekjes, zeer lekker !!

Aardappelschotel met spekjes, een van de lekkerste recepten die ik ooit gegeten heb !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *