Aardappelsoep met champignons

Aardappelsoep met champignons een heerlijke soep waar we ook uien of prei aan toevoegen lekker bij de lunch of als voorgerecht. Aardappelsoep met champignons lekker voor iedere dag zelfs onze zoon die niet zo van soep houd vind dit lekkere soep.

aardappelsoep met champignons

Aardappelsoep met champignons: Ingrediënten

250 gram champignons

2 uien

300 gram geschilde aardappelen

1groentebouillontablet en 1 vleesbouillontablet

1 liter water

peterselie vers of gedroogd

4 eetlepels zonnebloemolie

Deze ingrediënten zijn voldoende voor een heerlijke soep voor 4 personen.

aardappelsoep met champignons

Aardappelsoep met champignons: De bereiding

Bereiding van de aardappelsoep starten we met het schoonmaken en in grote stukken snijden van de uien, daarna schillen we de aardappelen wassen ze schoon en snijden deze in kleine blokjes. We verhitten 2 van de eetlepels olijfolie in de soeppan en bakken hierin de uien en de aardappelblokjes een paar minuten lang verkruimelen daarna hierover de bouillontabletten en voegen het water toe. Breng de soep aan de kook en laat deze een kwartier tot 20 minuten zachtjes koken. Nu wrijven we de champignons schoon met keukenpapier of een doekje en snijden kleine stukjes van de onderkant van de steeltjes af en snijden de champignons daarna in plakjes. Maak de overige 2 eetlepels olijfolie warm in een pan en bak hierin de champignonplakjes tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Verdeel ze over de soepborden en schep hierop aan tafel de aardappelsoep. Zet de verse klein gesneden peterselie of de gedroogde peterselie op tafel zodat iedereen die dit wil peterselie aan zijn soep toe kan voegen. Eet smakelijk van deze lekkere aardappelsoep.

aardappelsoep met champignons

Aardappelsoep met champignons: verschillende mogelijkheden

Aardappelsoep en champignons verschillende mogelijkheden zijn er om met deze soep te variëren maak er bijvoorbeeld aardappelcremesoep met champignons van. We doen dit door de soep te pureren en op het laatst 125 gram creme fraiche toe te voegen laat dit niet meekoken maar verwarm het enkel voeg peper en zout naar smaak toe en klaar is de aardappelcremesoep.

Een andere variatie is om aan de soep bieslook toe te voegen in plaats van peterselie.

Vervang de uien door een klein gesneden prei en 2 klein gesneden teentjes knoflook en de soep is weer anders vele mogelijkheden dus met als resultaat iedere keer weer een heerlijke soep. Aardappelsoep en champignons een lekker recept.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *