Bijensteek en wespensteek

Bijensteek en wespensteek voor iedereen vervelend, voor mensen die hier een allergie voor hebben kunnen een bijensteken en wespensteken zelfs levensbedreigend zijn. Bijensteek en wespensteek behandel deze direct.

Bijensteek en wespensteek: De symptomen

Bijensteek symptomrn en wespensteek symptomen, na een bijen- of wespensteek verschijnt er een rode bobbel met een witte rand eromheen die jeukt en pijnlijk kan zijn. Het verschil tussen een steek van een bij of één van een wesp is dat na een bijensteek de angel in de huid achterblijft en als de bij dan verder wil gaan scheurt de angel samen met de gifblaas zich los van het achterlichaam van de bij daarna zal de bij dood gaan. Een wesp daarentegen heeft een angel zonder weerhaken de wesp kan dan ook meerdere malen steken.

Wat eten wespen en steken ze snel met video

Kijk ook deze video op ons dakterras. Dagelijks komen de wespen langs : klik hier

 

Bijensteek en wespensteek: Het voorkomen

Bijensteken en wespensteken voorkomen, let erop dat deze beesten extra snel steken als men in de buurt van hun nest komt mijd dit dus. We kunnen deze nesten overal rondom het huis tegenkomen en ook houtstapels of holle boomstammen zijn uitstekende plaatsen voor een nest. Wees extra voorzichtig als een nest verwijderd moet worden het is beter dit door een professioneel bedrijf te laten doen de bijen of wespen kunnen erg agressief worden. In de buurt van bijen of wespen is het van belang om rustig te blijven gaat men zich verweren dan is de kans dat het dier steekt heel wat keren groter als wanneer men rustig blijft. Sommige soorten parfum en deodorant trekken bijen en wespen aan. Als er zoete dranken op de tafel staan let dan op voor je gaat drinken dat er geen bij of wesp in het glas zit zodat je niet in de mond gestoken wordt.

 

Bijensteek en wespensteek: Het allergie

Bijensteek allergie en wespensteek allergie mensen die hier last van hebben moeten direct behandeld worden als ze een bijensteek of wespensteek hebben opgelopen. Extreme zwelling, flink uitbreidende roodheid, benauwdheid, braken en flauwvallen kunnen tekenen van een allergische reactie zijn, ga naar het ziekenhuis of roep de huisarts. Voor mensen waarvan bekend is dat ze voor een bijen- of wespensteek allergisch zijn is er een noodsetje waarmee men eerste hulp kan verlenen als men dit setje bij zich heeft. Erge zwelling die voor kan komen bij mensen die een milde vorm van allergie voor een bijen- of wespensteek hebben is niet levensbedreigend, bij mensen die een zware vorm van allergie voor bijen – of wespensteken hebben kan hun leven wel gevaar lopen. Door bloeddrukdaling en het dikker worden van de luchtpijp en/of het strottenhoofd kunnen hart- en ademhalingsstoornissen ontstaan die een levensbedreigende shock tot gevolg kunnen hebben. Direct handelen kan dan levens redden. Een hyposensibilisatiekuur kan bij sommigen met een zware allergie voor bijen- of wespensteek uitkomst geven men krijgt dan heel het leven door kleine beetjes gif toegediend zodat het lichaam bij een bijen- of wespensteek niet meer zal reageren met een allergische reactie.

 

Bijensteek en wespensteek: Het  behandelen

Bijensteek en wespensteek behandelen, bij een bijensteek verwijderen we als eerste de angel en laat zowel bij een bijen- als bij een wespensteek de bobbel verder met rust, ga deze dus niet uitzuigen of er in knijpen of peuteren.

Om de jeuk en de pijn te verlichten kan men de bobbel inwrijven met azijn of gebruik een washandje met ijsblokjes wat je op de bobbel legt. Ook is er zalf te koop om de jeuk en de pijn bij een bijensteek en wespensteek tegen te gaan.

Als de steken in de neus, de mond, de keel, de hals of in de buurt van het oog voorkomen raadpleeg dan de huisarts. Als het lymfevat ontstoken is geworden en er een rode streep te zien is ga dan zeker ook naar de huisarts.

Voor mensen met een allergie voor een bijensteek en wespensteek is één ding zo belangrijk dat het levens kan redden en dat is dat men zo snel mogelijk behandeld word, dus gebruik het noodsetje als iemand dit bij zich heeft of ga naar de huisarts of het ziekenhuis. Neem bijensteken en wespensteken altijd zeer serieus.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *