Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland

Provincies : Gelderland, Flevoland, Utrecht en Zuid Holland. Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland voor wie gezond en biologisch wil eten en graag wil weten waar producten vandaan komen en hoe ze worden geteeld of geproduceerd. Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland naast het kopen van biologische, verse en pure producten speelt ook gezelligheid en ontmoeting zeker een rol bij een bezoek aan deze markten.  

Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland

 Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland: provincie Gelderland

Leuke biologische markten zijn er ook in de provincie Gelderland namelijk :

Streekmarkt De Liemers en Biologische Boerenmarkt Apeldoorn. Tevens nog vier plaatsen waar op de gewone markt verschillende kramen staan waar biologische boeren producten verkocht worden. Streekmarkt De Liemers hier zijn ongeveer 30 kramen aanwezig met biologische producten deze markt is in 2012 gehouden op zaterdag 7 Juli.

De Biologische Boerenmarkt Apeldoorn wordt iedere donderdag gehouden van 9 tot 14 uur op het Leienplein in Apeldoorn. In 8 verschillende kramen worden allerlei biologisch dynamisch geproduceerde voedingswaren verkocht die erg lekker en zeer vers zijn.

In Nijmegen vinden we bij de gewone markt in Kelfkensbos iedere zaterdag van 9 tot 16 uur plusminus 16 kramen met biologische producten.

In Wageningen wordt iedere zaterdag van 9 tot 17 uur de gewone markt gehouden op de Markt en ook hier zijn kramen waar men biologische voedingswaren kan kopen plusminus 8 kramen.

In Arnhem 10 kramen met bio- producten bij de gewone markt op het Kerkplein iedere zaterdag van 8 tot 17 uur.

En als hekkensluiter in de provincie Gelderland 6 kramen met biologische producten die men elke donderdag van 8 tot 13 uur kan vinden bij de gewone markt in Lange Hofstraat in Zutphen.

Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland: provincie Flevoland

Biologische Markt De Kemphaan een gezellige markt die op een erg sfeervolle locatie wordt gehouden namelijk bij de stadsboerderij van Almere op stadslandgoed De Kemphaan. Deze markt wordt gehouden in een half open grote schuur en alle biologische basislevensmiddelen zijn hier vers te verkrijgen. Deze markt wordt iedere zaterdag gehouden van 9.30 tot 13 uur erg gezellig. In het marktcafe kan men wat drinken en ook worden er op de markt heerlijke crêpes gebakken.

Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland

Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland: provincie Utrecht

Vier gezellige boerenmarkten in de provincie Utrecht.

We beginnen met Biologische Boerenmarkt Utrecht met 18 kramen die wordt gehouden Vredenburg Utrecht iedere vrijdag van 10 tot 18 uur. Heerlijke verse producten die de biolologische boeren van Utrecht hier aan de bezoekers te koop aanbieden. Honing, zuivel,brood, noten, duurzame vis en natuurlijk heerlijk verse groenten en fruit.

Streekmarkt Utrecht word in 2012 nog gehouden op de volgende datums zondag 2 September en zondag 2 December van 10 tot 18 uur. De locatie waar deze markt gehouden wordt is de Twijnstraat in Utrecht één van de oudste winkelstraten van de stad tegenwoordig vinden we hier veel bijzondere eetwinkeltjes. De streekmarkt wordt vier keer per jaar gehouden met voornamelijk producten uit de streek maar ook Italiaanse olijfolie en worsten uit Sicilie zijn hier te koop.

In Woerden wordt eveneens een streekmarkt gehouden in de Meulmansweg bij Hoogwoerd, elke zaterdag van 9 tot 15 uur. In de winter bevat de markt 12 kramen en in de lente / zomer groeit het aantal tot 20. De producten op de markt worden door de producenten zelf op de markt verkocht, de meesten zijn boeren uit de buurt van Woerden. Heeft men dus vragen over de produkten dan zal men hier zeker een terzake kundig antwoord op krijgen. Regelmatig heeft men op de markt een themadag.

De volgende markt vinden we in Amersfoort aan de Eemkade op zaterdag 29 September 2012 en op zaterdag 15 December 2012 van 10 tot 16.30. Alle producten hebben zijn oorsprong binnen een straal van 45 kilometer rondom Amersfoort. Producten zoals paardenmelk met een geneeskrachtige werking, biologische wijn, ambachtelijk gemaakte mosterd en nog veel meer heerlijkheden. Deze markt noemt men Smaak Van De Streekmarkt.

Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland: provincie Zuid-Holland

Biologische markt boerenmarkt ook de provincie Zuid Holland heeft op dit gebied heel wat aan te bieden. Biologische Markt Eendrachtsplein is een kleine markt met 7 kramen die elke dinsdag van 8.30 tot 17 uur is te vinden op het Eendrachtsplein in Rotterdam. Hier kan men biologische kaas, vleeswaren, groenten, fruit, brood en koek kopen, alles van een goede kwaliteit.

De Tuin van de Randstad is een bijzondere markt die iedere keer duizenden bezoekers trekt, deze markt wordt gehouden op het adres Zwethkade-Zuid 45 Den Hoorn. Op dit adres vinden we de biologische druivenkwekerij Nieuw Tuinzight die deze markt organiseert in hun druivenserres. Men vind hier producten uit het Westland en uit de regio Midden – Delfland onder andere heerlijke druiven, honing, brood, verse aardbeien en heerlijke kaassoorten.

We gaan naar Den Haag waar we de Boerenmarkt Den Haag bezoeken deze markt is er iedere woensdag van 8.30 tot 18 uur op de Hofplaats in Den Haag. Het is een gezellige stadsmarkt met 12 kramen waar men heerlijke smoothies kan drinken, waar men brood kan kopen wat gebakken is van Nederlands graan ook verschillende soorten zwammen en cantharellen zijn hier te koop.

De Pure Markt in de Piet Hein straat in Den Haag telt ongeveer 80 kramen met heerlijke verse biologische producten. Deze markt wordt gehouden op zondag 21 Oktober van 11 tot 18 uur.

Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland

Op een mooie locatie aan het water vinden we in Leiden naast de normale warenmarkt een biologische markt die 8 tot 11 kramen bevat. Deze markt is iedere woensdag van 8 uur tot 17 uur op de Aalmarkt. Op deze markt kan men melk, kaas, groente en brood kopen en tevens olijven.

Wat ook een aanrader is De Delftse Streekmarkt die gehouden wordt op zaterdag 1 September van 9 tot 17 uur op de Boterbrug / Oude Delft in Delft deze markt wordt georganiseerd om Delftenaren kennis te laten maken met producten uit de buurt. Er zijn zo’n 40 kramen waarvan de helft ongeveer met etenswaren. Tevens word er diezelfde dag een grote curiosa en antiek markt gehouden.

We reizen naar Rotterdam op het Museumplein word namelijk op 1 September en op 15 December 2012 de Rotterdamse Oogst Markt gehouden van 11 tot 17 uur. In plusminus 30 kramen worden seizoensgebonden producten uit de regio aangeboden door boeren uit de buurt en door bio – ondernemers die vaak afkomstig zijn uit de stad zelf. Hier biedt men niet alleen lekker eten maar tevens muziek en creativiteit aan.

We zijn al weer gekomen bij de laatste biologische markt boerenmarkt van Zuid – Holland te weten de Biologische Markt Zoetermeer die 5 kramen omvat. Deze markt wordt iedere donderdag van 9 tot 17 uur gehouden in Zoetermeer Dorpstraat / Pilatusdam. Een opvallende verkoopwagen waar men vers gebakken ambachtelijk brood en eveneens heerlijke croissants en pain au chocolat kan kopen valt op deze kleine markt direkt in het oog.

Biologische markten en boerenmarkten

Deze markten vinden we door het gehele land op veel verschillende data’s heel fijn om hier verse biologische producten te kunnen proeven en kopen. Biologische en boeren markten eveneens heel leuk als uitstapje. Biologische producten verdienen de aandacht omdat ze gezonder zijn, beter smaken en minder belastend zijn voor het milieu. Biologische markt boerenmarkt Midden Nederland een bezoek zeker waard.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *