Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep bijzondere soep die erg lekker is en zacht van smaak. Bloemkoolsoep met rauwe ham een verrassende combinatie, leuk om eens uit te proberen wat de gezinsleden van deze soep vinden.

Bloemkoolsoep

Lekkere bloemkoolsoep: ingrediënten bloemkoolsoep

Ingrediënten:

1 middelgrote bloemkool

1 grote – en 1 kleine aardappel

2 kipbouillontabletten

1 groentebouillontablet

1 en een vierde liter water

125 gram crème fraîche

100 gram rauwe ham

Deze ingrediënten zijn voldoende om voor 5 tot 6 personen een heerlijke Bloemkoolsoep te maken als voorgerecht.

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep: bereiding bloemkoolsoep

Bereiding Bloemkoolsoep als eerste maken we de bloemkool schoon en doen de roosjes bloemkool in een vergiet. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes doe ook deze in het vergiet bij de bloemkool en spoel deze af onder de kraan doe ze daarna in een ruime pan en voeg hier het water aan toe. Verkruimel ook de bouillontabletten hierin en breng dit alles aan de kook. Laat het ruim een kwartier koken en stamp daarna alles fijn eventueel kan men het ook kort pureren met een staafmixer. Bak ondertussen de rauwe ham in een droge koekenpan krokant en leg deze op keukenpapier om uit te lekken. Voeg de crème fraîche aan de soep toe en roer dit er zeer goed door met een garde, laat de soep niet meer koken en breng deze op smaak met peper, zout en kruidenzout. Hou er bij het kruiden van de Bloemkoolsoep wel rekening mee dat ook de rauwe ham zoutig is. Schep de bloemkoolsoep in de soepborden en verdeel hierover de rauwe ham die je in stukjes hebt gesneden of gescheurd.

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep: heerlijke bloemkoolsoep

Heerlijke bloemkoolsoep om als voorgerecht te eten, de combinatie met de uitgebakken rauwe ham maakt van deze soep iets bijzonders. Ook onze kinderen vonden deze bloemkoolsoep lekker. Makkelijk en snel gereed te maken ook heerlijk om gasten mee te verwennen.

Dit soepgerecht met rauwe ham is zeker het proberen waard.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *