Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland

Provincies : Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord Holland !! Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland in Nederland komen gelukkig steeds meer van deze markten omdat een deel van de bevolking steeds meer aandacht krijgt voor biologische, eerlijke, verse pure produkten van het seizoen. Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland het bezoeken van deze markten wordt steeds meer gezien als een uitje en als een goede mogelijkheid om contacten op te doen en te onderhouden. 

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland: bezoeken van de boerenmarkt als uitje

Bezoeken van een boerenmarkt wordt steeds meer ook gezien als een uitje en niet alleen om boodschappen te doen. Op veel markten bestaat de mogelijkheid om aan lange houten tafels die men tussen de kramen heeft gezet samen met andere bezoekers te genieten van een lekkere lunch of van een heerlijk vers broodje. Op deze markten komen mensen die voeding belangrijk vinden en willen weten waar het voedsel vandaan komt en hoe het wordt geteeld of geproduceerd. Het is leuk dat de producent vaak op de markt staat om zijn eigen producten te verkopen en hier dus ook alles over kan vertellen. Wat is er leuker dan groente of fruit te eten wat in de buurt wordt geteeld en dus geen verre reis hoeft te maken en alleen daardoor al minder schadelijk is voor het milieu. Het zien van al die pure, verse producten geeft de mensen vaak inspiratie om hier zelf thuis verrassende dingen mee te doen in de keuken. Jammer is nog steeds wel dat de meeste mensen nog steeds kiezen voor bereikbaarheid en gemak en wat is gemakkelijker dan een zak voorgesneden sla te halen bij de supermarkt op de hoek. Biologisch voedsel is een beetje extra inspanning echter dubbel en dwars waard en dat proef je.

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland: provincie Groningen

Drie leuke markten in de provincie Groningen :

Als eerste de streekmarkt Verhildersum deze markt vinden we bij de museumboerderij op de Dijkstilsterweg 4 in Leens. Deze markt wordt gehouden elke derde zaterdag van de maand van 9 tot 16 uur. Er zijn 20 tot 25 kramen bijzonderheden op deze markt zijn bijvoorbeeld knoflookworsten met slak van de enige slakkenkwekerij die Groningen rijk is. Ook slakken in bouillon zijn lekker en kunnen op allerlei manieren als hapje gegeten worden. Poon die men ter plaatse in de rookton rookt is een andere bijzonderheid, evenals vlees van Schotse Hooglanders die het hele jaar ontspannen hebben doorgebracht in de mooie Groningse natuur.

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland

Streekproductenmarkt Ewsum is de tweede boerenmarkt die de provincie Groningen rijk is deze markt vinden we op borgterrein Ewsum Oosterburen 1 in Middelstum. Deze markt wordt in 2012 nog gehouden op zaterdag 8 September en op zaterdag 13 Oktober van 10 tot 16 uur. Deze markt telt 20 kramen en de helft hiervoor verkoopt etenswaren zoals meel van een korenmolen uit de buurt, bonen en aardappelen van een boer uit Westeremden en bijzondere wijn van de Groninger Landwijn Boerderij. Een echte streekproductenmarkt.

De derde boerenmarkt biologische markt is eveneens een streekproductenmarkt. Streekproductenmarkt Nienoord deze markt wordt gehouden op het parkeerterrein bij Landgoed Nienoord, Nienoord 20 in Leek. Men kan hier terecht iedere eerste en derde vrijdag in de maanden Mei tot September van 10 tot 16 uur. Alle producten van deze markt komen uit Leek en de naaste omgeving, producten zoals onder andere appelsap, worst met kruidnagels en eieren van struisvogels. Uniek aan deze markt is het feit dat men hier in een kraam kookt met de ingrediënten die op de markt te koop zijn en dat de bezoekers hiervan mogen proeven en later aan de hand van een recept zelf inkopen kunnen doen. Heerlijk om nieuwe ideeen op te doen.

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland: de provincie Friesland

Drie leuke markten in de provincie Friesland :

Aals eerste de streekmarkt Hemelum Flinkebosje 1 in Hemelum. In 2012 nog op zondag 2 September van 10 tot 17 uur. Met 15 tot 20 kramen waar van alles te koop is, tevens kan er op deze markt worden geluncht aan lange tafels die vol staan met mooie veldboeketten. De lunch wordt natuurlijk klaargemaakt met ingrediënten van de eigen markt zoals groente uit de regio, chutneys en graasvlees.

De Friese streekmarkt is de volgende leuke boerenmarkt van ruim 20 kramen. Deze markt vinden we op het pleintje  midden in het centrum van Oldeberkoop, iedere eerste zaterdag van de maanden Mei tot Oktober. Met een extra markt op zaterdag 18 Augustus. Op de markt in Oldeberkoop kan men heerlijk rondkijken, proeven, genieten en kopen van de lekkerste sreekproducten zoals bier uit Friesland, hertenvlees, boerderij-ijs en meerdere heerlijkheden.

De derde bio-markt in de provincie Friesland is in Leeuwarden deze word gehoude bij de gewone markt en bevat 6 kramen. Momenteel is het adres Nieuwestad vanaf September word dit het Wilhelminaplein. Iedere vrijdag van 8 tot 18 uur een goede mogelijkheid om biologische basisproducten te kopen.

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland

Drenthe: Drenthe en zijn biologische boerenmarkten

In de provincie Drenthe vier leuke biologische markten :

Met als eerste de Biologische Boerenmarkt bij museum De Koloniehof aan de Koningin Wilhelminalaan in Frederiksoord. Deze kleine markt bestaat uit 7 kramen en word gehouden op iedere even zaterdag van 11 tot 16 uur. Alle producten op deze markt worden geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen en men gebruikt geen kunstmatige kleur – en smaakstoffen. Gezonde producten dus met een pure ,eerlijke smaak.

De volgende markt is de Veenhuizer Markten op de Oude Gracht in Veenhuizen, de markt word gehouden tegenover het gevangenismuseum elke donderdag vanaf 21 Juni tot en met 6 September van 12 tot 17 uur. Alle hier aangeboden producten komen uit de buurt van Veenhuizen zoals lekkere groente, jam en brood. Ook kaas en oudhollandse snoepjes kan men hier kopen.

De volgende leuke markt in Drenthe is de Seizoensmarkt van het Noorden. Deze markt bevat plusminus 20 kramen en is te vinden op de Hospitaallaan 16 in Veenhuizen. In 2012 nog op zaterdag 13 oktober van 10 tot 16 uur. Deze markt is echt geschikt voor mensen die van lekker eten en koken houden. Proeven  kan men hier volop en ook worden er kookworkshops gegeven. Op deze markt zijn veel zeer bijzondere voedingsmiddelen te koop die we op andere plaatsen weinig of nooit tegenkomen zoals wilde walnoten, houtovenbrood, blauwschimmel geitenkaas, tijgerbonen en coquilles.

De Biologische markt Emmen wordt gehouden bij de gewone markt en bestaat uit 6 kramen. Deze markt vinden we aan de oostzijde van de grote kerk in de Hoofdstraat, elke vrijdag van 8 tot 14 uur. Men kan hier volop biologisch brood, kaas, melk en groenten kopen om in het weekend van te genieten.

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland: de provincie Overijssel

Drie gezellige markten in de provincie Overijssel :

We beginnen in Zwolle met de markt die heet De Smaak Van Zwolle. Deze markt bevat meer dan 30 kramen en word in 2012 nog gehouden op zondag 2 September van 11 tot 17 uur. Het adres is Goertjesweg 1 in Zwolle bij Doepark Nooterhof. In totaal organiseert men deze markt drie keer per jaar om de bezoekers te laten genieten van onder andere heerlijke schapenyoghurt, aardappelen en honing.

Er zijn drie plaatsen waar biologische kramen bij de gewone markt erbij staan en wel in Enschede, Zwolle en Deventer.

In Enschede is de markt te vinden op het Van Heekplein iedere zaterdag van 8 tot 17 uur. Het biologische gedeelte bevat 8 kramen.

In Zwolle is de markt te vinden op de Melkmarkt elke vrijdag van 8 tot 13 uur, en hier bevat het biologische gedeelte van de markt 8 kramen.

In Deventer op de Brink staan iedere zaterdag van 9 tot 17 uur vier kramen met biologische producten bij de gewone markt er extra bij.

De Streekmarkt Twente omvat 25 kramen en deze markt wordt gehoudenenm elke eerste zaterdag van de maand van 9 tot 15 uur in de Marktstraat van Delden. Dichtbij de Oude Blasiuskerk. Op deze markt zijn vele heerlijkheden te koop zoals lamsham,bunkerkaas,verse eieren en brood allemaal biologische producten uit de regio.

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland wat een heerlijke producten zijn hier te koop.

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland provincie Noord-Holland

Ook Noord – Holland kent verschillende boerenmarkten we beginnen in Amsterdam.

De Noordermarkt in Amsterdam waar men iedere zaterdag van 9 tot 17 uur kan genieten van meer dan 50 kramen met biologische producten. De Noordermarkt is de oudste boerenmarkt van Amsterdam men organiseerd deze al sinds 1987, de Amsterdammers waren toen enthousiast en dat zijn ze nog steeds. Men kan hier onder andere heerlijk brood, verse groente, verschillende kazen, geurige kruiden en frisse zuivel kopen.

De volgende markt is eveneens in Amsterdam op het Haarlemmerplein elke woensdag van 9 tot 17 uur. Deze noemt men de Boerenmarkt Haarlemmerplein. Deze markt is klein begonnen maar trekt door de goede kwaliteit van de producten steeds meer bezoekers. Inmiddels heeft de markt meer dan 20 kramen met alle producten voor een heerlijke maaltijd hier te koop.

De derde markt in Amsterdam is de Biologische Versmarkt Nieuwmarkt elke zaterdag van 9 tot 17 uur. In 38 kramen verkoopt men hier iedere zaterdag de meest verscheidene biologische producten. Zoals onder andere verse groenten en heerlijke licht verteerbare schapenkaas in verschillende soorten.

We gaan op weg naar de volgende boerenmarkt biologische markt in Amsterdam te weten de Biologische Markt Zeeburg in de C.J van Eesterenlaan elke woensdag van 9 tot 17 uur. Op deze markt met zijn twaalf kramen verkoopt men biologisch brood, fruit en groenten en natuurlijk ook kaas tevens biedt men hier olijven aan uit Spanje, Italie, Griekenland en Portugal.

De Zuidermarkt op de kruising Johannes Verhulststraat / Jacob Obrechtstraat in Amsterdam wordt elke zaterdag van 9.30 tot 17 uur gehouden en bevat ruim 20 kramen. Deze markt is een idee van verschillende buurtbewoners die een succesvolle formule bedachten waarbij de mensen uit de buurt invloed hebben op wat er op de markt wordt verkocht. In September 2011 werd deze markt voor de eerste keer georganiseerd. Men kan hier verse groente kopen direct van het land, heerlijk verse vis, chocoladetruffeltaart en nog veel meer heerlijkheden.

Dan kent Amsterdam nog de Neighbour Foodmarkt die gehouden word op het Cultuurpark Westergasfabriek elke derde zondag van de maand van 11 tot 16 uur. Deze boerenmarkt omvat plusminus 30 kramen en op de markt zijn vele heerlijkheden te koop men kan hier heerlijk rondkijken en eten van al het lekkers wat wordt aangeboden.

Ook in Haarlem heeft men een gezellige boerenmarkt met vele biologische producten, als bijzonderheid treffen we hier de paddenstoelenspecialist aan met zijn vele collega’s. Deze markt wordt gehouden op de Botermarkt elke vrijdag van 9 tot 17 uur.

Ook Bussum heeft zijn eigen markt met zo’n 50 kramen. Deze markt vind plaats op het Julianaplein in 2012 nog op zaterdag 15 September en op zaterdag 13 Oktober van 9 tot 17 uur. In Mei van dit jaar vond deze markt voor de eerste keer plaats men wil gezelligheid bieden samen met biologisch, duurzaam ,lekker en creatief. Hier kan men heerlijke hapjes en sapjes proeven en kopen. Men noemt deze markt De Markt Van Tafel4.

Ook in Amstelveen op de verlengde Rembrandweg kan men elke dinsdag van 9 tot 16 uur heerlijk verse biologische producten kopen en proeven bij 12 tot 14 verschillende kramen. Onder andere duurzaam gevangen verse vis, heerlijk dunne pannenkoekjes en vlees en worst van goede kwaliteit.

Dan kent de provincie Noord – Holland nog de Pure Markt die op drie verschillende plaatsen word gehouden. De Pure Markt richt zich niet alleen op het verkopen van biologische producten van goede kwaliteit zoals biologisch hollands bier, huisgemaakt heerlijk ijs en gerookte zalmforel maar tevens op ontmoeting en beleving. Er is op een centrale plaats een gezellig terras gemaakt waar men kan genieten van bijvoorbeeld wilde oesters of olijven maar ook van een lekkere cappucino met een vers stuk appeltaart. De Pure Markt vinden we met 50 kramen op het Stadshart van Amstelveen  op elke eerste zondag van de maand uitgezonderd 1 Juli van 11 tot 18 uur.

In het Amstelpark in Amsterdam elke tweede zondag van de maand van 11 tot 18 uur met 80 kramen.

En eveneens op het Park Frankendael ook in Amsterdam elke laatste zondag van de maand van 11 tot 18 uur met ongeveer 100 kramen. Boerenmarkt biologische markt altijd gezellig.

Boerenmarkt biologische markt Noord Nederland met voor ieder wat wils, heerlijke gezonde producten die onze fitheid en gezondheid zullen bevorderen.

Comments

  1. In het Gaafgroen Pop up Center het PUC te Alkmaar, is deze hele gezonde en aparte rauwmelkse boerenkaas verkrijgbaar. Bereid met o.a. keltisch zeezout een smaak-smaakverrassing. Wij zijn er iedere zondag het adres is Meerweg 11 te Alkmaar. Fraai gelegen a/d rondweg zuid, de afslag tussen Heiloo en Egmond a d Hoef. Zie je dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *