Boerenomelet: Boerenomelet maken op bakplaat

Al enige tijd liep ik rond met het idee om een boerenomelet te bakken op de bakplaat. Deze week heb ik de omelet gebakken, de omelet wordt gebakken in de oven, en door de omvang kun je lekker uitdelen !
Boerenomelet: Boerenomelet maken op bakplaat

Boerenomelet: Boerenomelet maken op bakplaat

Deze week heb ik een heerlijke omelet gebakken op de bakplaat in de oven, het was een groot succes, wat je kunt zien op de geplaatste foto’s. In dit artikel zal ik exact beschrijven wat je nodig hebt en hoe ik het gedaan heb. Een boerenomelet is gemaakt van geklutste eieren, met daar doorheen diverse soorten groenten, aardappelen, tomaten en eigenlijk alles wat jij lekker vindt.
Boerenomelet: Boerenomelet maken op bakplaat

Boeren omelet maken: de voor bereidingen

Laat de oven warm worden op 180 graden, dan kun je daarna de ingredienten gereed maken en direct de bakplaat in de oven schuiven.

Neem de bakplaat en bedek deze met bakpapier zodat de niet aan de bakplaat vast gaat, ik heb geen boter of vet gebruikt dus gewoon droog laten bakken.

Neem 14 tot 16 eieren en doe deze 1 voor 1 in een bakje, slechte eieren kun je zo makkelijk verwijderen, giet daarna elk ei 1 voor 1 in een grote schaal. Meng de eieren goed door elkaar zodat alle dooiers kapot zijn.

Snij de champignons, paprika, courgette, aubergine, aardappelen en wat je zelf lekker vindt in stukken. Neem bijvoorbeeld een rode paprika, een stuk courgette en 10 grote champignons, maar je kunt deze ook verwisselen met aubergines……………………..enz.
Boerenomelet: Boerenomelet maken op bakplaat

Boerenomelet bakken: het bakken in de oven

Neem nu de bakplaat en zorg dat het bakpapier goed tegen de randen zit, strooi hierop de groenten en strijk deze plaat op de bakplaat, giet daarna de eieren gespreid over de bakplaat zodat al de groenten bedekt zijn. Plaats nu de bakplaat in het midden van de oven en laat deze 10 tot maximaal 15 minuten bakkken, afhankelijk of je zacht of goed doorbakken omelet wenst. Kijk voor het plaatsen van de bakplaat goed uit of de oven waterpas staat, anders zal de omelet niet gelijkmatig van dikte worden. Na goed tien minuten zal de omelet droog zijn, en is deze goed om te eten. Verdeel de omelet het liefst met een plasticspaan in stukken, zodat je geen schade heb op je bakplaat.

Vergeet niet om er wat zout over te strooien voor dat ie in de oven gaat, eventueel kun je ook peper, peterselie, basilicum, paprikapoeder en andere kruiden toevoegen als je dat wenst.

Omelet eten: boerenomelet eten met brood of friet

Veelal worden boerenomeletten gegeten met brood, maar je kunt ook omelet eten met frietjes, of snij een stokbrood open en doe daar omelet tussen. Een stokbrood met omelet en frietjes is ook een goede combinatie.

Daarnaast kun je ook een boerenomelet op bakplaat bakken en deze in stukjes snijden van 3 cm x 3 cm, heerlijk om te eten als hapje bij een drankje, bierje of wijntje

Een omelet is ook heerlijk als je brood meeneemt voor onderweg, pak de boterhammen en de omelet apart in, en je hebt een heerlijk maaltijd onderweg of op je werk.

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *