Boterkoek een heerlijk gebak

Boterkoek een heerlijk gebak

Boterkoek een heerlijk gebak om je gezinsleden of visite mee te verrassen. Het is snel gemaakt en eenvoudig te doen, vorige week heeft onze zoon van 10 jaar zijn eerste boterkoek gebakken en hij was heerlijk. Wat maakt dit boterkoek recept zo bijzonder, de combinatie van roomboter en donkerbruine basterdsuiker geeft een bijzonder lekker resultaat, boterkoek een zeer lekker gebak.

Boterkoek een heerlijk gebak

Wat heb je nodig

125 gram donkerbruine basterdsuiker zonder klontjes

200 gram roomboter

225 gram bloem

2 zakjes vanillesuiker

klein beetje zout

1 ei los geklopt met een eetlepel water

Voor dit recept heb je een boterkoek blik nodig met een middellijn van 22 centimeter.

Boterkoek een heerlijk gebak de bereidingswijze

Boterkoek een zeer lekker gebak, de bereidingswijze beginnen we met het voor verwarmen van de oven op 190 graden. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn, leg dus tijdig alles gereed. Bestrijk het boterkoek blik licht met boter en bestrooi het met bloem, kiep de overtollige bloem weg. Weeg alle producten af en doe de bloem, het zout, de donkerbruine basterdsuiker zonder klontjes en de 2 zakjes vanillesuiker bij elkaar in een grote schaal. Snij de roomboter in kleine stukjes en doe deze ook in de schaal erbij. Kneed van alles samen een flinke deegbal die loslaat van de schaal, kneden gaat het beste met koude handen. Pak het ingevette boterkoek blik en druk met de handpalm het deeg gelijkmatig in de vorm. Voor een mooie bruine kleur bestrijk je de bovenkant met het los geklopte ei doe dit met een kwastje.

Boterkoek een heerlijk gebak de oven

Als de oven warm is zet dan het boterkoek blik onderin de oven en bak de boterkoek in ongeveer 25 minuten gaar. Ga niet te lang bij de oven vandaan, want als je de boterkoek er te lang inlaat bestaat de kans dat hij te hard word. Snij de boterkoek pas aan als hij afgekoeld is. Boterkoek, een heerlijk gebak voor in het weekeinde en voor iedere dag.

Boterkoek, zeker een aanrader voor iedereen die van lekker gebak houdt !!

Boterkoek, het is lekkerste als het lekker zacht is en met donkerbruine basterdsuiker !!

Het is zeer makkelijk om een botekoek te maken en het gaat ook nog eens heel snel !!

Boterkoek bakken met kinderen is zeker zeer leuk !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *