Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep is een heerlijke soep om in de herfst en winter te eten als het koud is buiten. En een lekkere afwisseling op de veel bekendere erwtensoep, bij ons is de Bruine bonensoep favoriet en staat iedere winter verschillende keren op het menu. Een dag van te voren maken is bij deze soep geen probleem hij word alleen maar lekkerder, dus na een uitstapje staat de maaltijd zo op tafel, ook makkelijk als er gasten komen dan hoef je niet lang in de keuken te staan. Bruine bonensoep is lekker met stokbrood, met roggebrood of met bruin brood.

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep en zijn benodigdheden

Bruine bonensoep en zijn benodigdheden:

1 ui

1prei

1 winterwortel

knoflook naar smaak toevoegen

twee en halve liter runderbouillon

2 middelgrote aardappelen

1pond rundergehakt

1 rookworst of andere worstsoort

3 blikken of potten bruine bonen

eventueel zijn de groente aan te vullen met bijvoorbeeld:

paprika, champignon, knolselderij en andere soorten naar eigen smaak

Bruine bonensoep en zijn bereiding

Bruine bonen soep en zijn bereiding, je brengt de bouillon aan de kook en ondertussen maak je de groente schoon en snij ze klein. Op de rundergehakt strooi je peper en zout en draait hiervan mooie gelijkmatige soepballetjes, voeg zowel de gesneden groente als de soepballetjes aan de bouillon toe en breng deze weer aan de kook. Laat dit ruim een half uur koken en snij in die tijd de worst in plakjes en voeg deze daarna toe. Doe als laatste de bruine bonen erbij om mee te warmen, de bruine bonen en de worst zijn beiden al gaar dus laat de soep niet meer koken. Je kunt de bruine bonen met of zonder vocht toevoegen naar eigen keuze , zelf doe ik er altijd 1 pot met vocht bij en van de andere potten enkel de bruine bonen.

Bruine bonensoep met gedroogde bonen

Bruine bonensoep met gedroogde bonen is natuurlijk ook een mogelijkheid, dan gebruik ik voor 2 zakken bruine bonen drie en een halve liter runderbouillon en ook van de groenten naar verhouding iets meer of meer verschillende soorten. Week de bonen zoals op de verpakking is aangegeven, giet ze af in een vergiet en doe ze bij de bouillon.

Laat dit een uur koken en voeg dan de groente en de soepballetjes toe en laat dit koken tot de bonen gaar zijn plusminus nog een half uur tot een uur, afhankelijk van de soort bonen die word gebruikt. Op het laatst de worst erbij en de soep is klaar, eet smakelijk.

Lekkere bonensoep voor iedereen die tijd heeft om te koken !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *