Chili con Carne maken

Chili con Carne maken is eenvoudig en vrij snel te doen, het resultaat is een lekker gerecht van gezonde peulvruchten. Ook voor beginnende kokers goed te doen. Het is goed mogelijk om Chili con Carne van te voren gereed te maken want het wordt enkel maar lekkerder als het een dag staat.

Chili con Carne maken probeer het gewoon en het resultaat zal je verrassen.

Chili con Carne maken

Chili con Carne maken: Zijn ingrediënten

400 gram gehakt het liefst rundergehakt

400 gram champignons

2 rode paprika’s

3 glazen potten bruine bonen

1pakje mix voor Chili con Carne (bijvoorbeeld van Honig of Knorr)

1 Unox rookworst van 275 gram

zonnebloemolie om het gehakt en de groenten in te bakken

peper

zout

Dit recept is voor 5 tot 6 personen

Chili con Carne maken: De bereiding

Chili con Carne en de bereiding we beginnen met in een braadpan de zonnebloemolie te gaan verwarmen en als deze warm is voegen we hier het rundergehakt bij dat we ondertussen gekruid hebben met peper en zout. Onder af en toe roeren bakken we het gehakt bruin en klein we hebben nu tijd om de champignons schoon te wrijven we gebruiken hiervoor keukenpapier of een schone theedoek en snijden de champignons daarna in schijfjes. We wassen de rode paprika’s waarna we de zaadlijsten en de zaadjes verwijderen en de paprika’s in kleine stukjes snijden. We voegen de groenten aan het gehakt toe als dit bruin ziet roer daarna alles goed door elkaar en bak het nog een minuut of tien op niet te warm vuur zodat het gehakt niet te donker en te hard wordt.

We gaan nu de potten bruine bonen open maken en twee van deze gieten we af in een vergiet, de derde pot doen we met vocht en al in een grote pan en doen daar later ook de uitgelekte bonen bij evenals de rookworst die we eerst in plakjes snijden. De mix voor de Chili con Carne gaan we nu gereed zetten en we volgen hiervoor de aanwijzingen op de verpakking, de mix voegen we aan het gehakt toe even voor het klaar is, het aantal minuten staat op het zakje van de mix aangegeven. Roer hier af en toe in en als het vlees-groente mengsel klaar is doe het dan in de grote pan bij de bruine bonen met worst. Nu is de Chili con Carne klaar en deze hoeft nu alleen nog maar te worden opgewarmd en voor iemand die van pittig houdt misschien nog een beetje extra te worden gekruid.

Chili con Carne te maken is zeer eenvoudig voor iedereen te doen.

Chili con Carne maken: Variëren met Chili con Carne

Variëren met Chili con Carne is heel goed mogelijk voeg bijvoorbeeld ui en knoflook aan de paprika’s en champignons toe. Kies voor een andere soort worst in plaats van de rookworst. Gebruik geen zakje mix voor Chili con Carne maar kruid het gerecht met bijvoorbeeld chilipoeder. Ook weet ik dat sommige mensen rijst koken en deze samen met de Chili con Carne eten. Chili con Carne, een heerlijk gerecht om van te smullen is het resultaat van de inspanningen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *