Dachau concentratie kamp Duitsland

Dachau concentratie kamp Duitsland was het eerste concentratie kamp wat in Duitsland werd gebouwd en het diende als voorbeeld voor concentratie kampen die men op diverse andere plaatsen in binnen- en buitenland ging bouwen. Dachau voorbeeld concentratie kamp in Duitsland, dit was een kamp waar men personeel opleidde. Met openingstijden !!

dachau concentratie kamp duitsland

Dachau concentratie kamp Duitsland

Concentratiekamp Dachau ligt in de regio München dicht bij de stad Dachau. Concentratiekamp Dachau was een voorbeeld voor alle volgende concentratiekampen die werden gebouwd in Duitsland maar ook in Polen en Oostenrijk. Ondanks het feit dat Dachau een concentratiekamp was waar men SS-personeel opleidde een opleidingskamp en geen vernietigingskamp dus stond concentratiekamp Dachau ook wel bekend onder de naam “school van geweld”. Ruim een vijfde deel van de 200.000 gevangenen die hier leefden hebben het kamp dan ook niet levend verlaten. Deze gevangenen waren aanvankelijk veel politieke gevangenen die tegen het beleid van Hitler waren later werden deze aangevuld met andere gevangenen zoals misdadigers, Joden, verzetsstrijders, Roma’s, homoseksuelen en mensen die om hun geloof gevangen werden genomen.

Dachau voorbeeld concentratie kamp in Duitsland.

dachau concentratie kamp duitsland

Dachau concentratie kamp Duitsland: Bezoeken

Dachau voorbeeld concentratie kamp in Duitsland bezoeken van het concentratie kamp brengt zeker emoties met zich mee. Men heeft het kamp waar het mogelijk was in originele staat gelaten, het internationale Dachaumonument staat op het plein voor het gebouw de plaats waar men vroeger appel hield. In het gebouw kan men een tentoonstelling bekijken evenals een film in de filmzaal, de film kan beter niet bekeken worden door kinderen onder de twaalf jaar.

dachau concentratie kamp duitsland

Ook kan men foto’s bekijken en zien hoe men hier als gevangenen leefden een audioguide die informatie geeft in het Duits of Engels kan als hulpmiddel worden gebruikt. Jaarlijks maken plusminus 800.000 mensen uit binnen- en buitenland de reis naar Dachau om het concentratie kamp te bezoeken.

Openingstijden concentratiekamp Dachau

Het concentratiekamp is dagelijk geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Let op : 24 december is het concentratiekamp gesloten.

De entree is gratis wel moet betaald worden voor de parkeerplaats.

Bezoekerscentrum, informatie en de ingang naar het gedenkteken

Besucherzentrum KZ-Gedenkstätte Dachau
Pater-Roth-Str. 2a
D – 85221 Dachau
Deutschland
KZ-Gedenkstätte Dachau
Alte Römerstraße 75
D – 85221 Dachau
Deutschland
Telefon: +49 (0) 8131 / 66 99 70
Telefax: +49 (0) 8131 / 2235

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *