Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen

Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen sinds 2005 geopend en te vinden op zo’n honderd kilometer van Apeldoorn in het Duitse Ruhrgebied. Heel de inrichting van deze leuke dierentuin is er opgericht ook in de cultuur en de architectuur om de echte leefomgeving van de dieren zo dicht mogelijk te benaderen. Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen is de eerste Duitse dierentuin met deze opzet, een bezoek aan de dierentuin een geweldig idee voor een leuk dagje uit.

Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen

Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen: adres en aanvullende informatie

De dierentuin in Gelsenkirchen is te vinden aan de Bleckstrasse nummer 47. Iedere dag het gehele jaar door is de dierentuin te bezichtigen vanaf 9 uur ’s morgens, de sluitingstijden ’s avonds zijn afhankelijk van de verschillende maanden. De entreeprijs is redelijk. Met behulp van de tram kan men dicht bij de dierentuin komen en ook terug naar het station.

Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen

Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen: en de verschillende dieren

Sinds de opening in 2005 zijn er in de dierentuin al veel jonge dieren geboren, een goed teken het is bekend dat dieren die zich lekker voelen en goed in hun vel zitten zich beter voortplanten. Eveneens ontvangt de dierentuin veel lof over de manier waarop men de natuurlijke leefomgevingen van de verschillende dieren zoveel mogelijk probeert na te bootsen, al kan men de vrije natuur natuurlijk nooit helemaal benaderen. De dierentuin wil vernieuwend werken men vervangt gaas door glas, men probeert hekken zo weinig mogelijk te gebruiken en zonodig waterpartijen aan te leggen om afstand te scheppen tussen de dieren en de bezoekers geen traliekooien maar dieren die zoveel mogelijk in flinke openluchtverblijven leven. In de dierentuin wordt de indruk gewekt dat de bezoeker op ontdekkingsreis is in de natuurlijke dierenwereld. We zien kodiakberen die in dierentuinen een zeldzaamheid zijn, normaal leven deze beren op het eiland Kodiak. We beleven een kustregenwoud met daarin wasberen en bevers ook komen we hier lynxen en elanden tegen. We komen bij een indrukwekend berglandschap wat rotsig lijkt hier ligt de 400 kilo zware Buffy lekker in de zon terwijl hij naar zijn maatje Brenda kijkt. In het zelfde landschap komen we ook de poolvossen tegen die zich dikwijls echter ook schuil houden in hun holen. Wat verderop zien we twee bruine kamtsjatkaberen die het met elkaar aan de stok lijken te hebben, wat voor sensatie onder het publiek zorgt.

Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen

Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen: het Afrika gedeelte

In het Afrika gedeelte van de dierentuin is het ook weer echt genieten hier kunnen we zebra’s, struisvogels en springbokken in groepjes in het savannelandschap bijeen zien. Ook de witte neushoorns treffen we in dit zelfde landschap aan, wil men een mooie foto maken dan zijn deze dieren daar uitermate geschikt voor. De neushoorns zijn echt bevriend met elkaar ze zoeken elkaar steeds op. De nijlpaarden Suze en Lisa dutten wat rond in het water en wekken niet de indruk gevaarlijk te zijn al staan ze in Afrika wel bovenaan de lijst met mensendoders, men kan de dieren van dichtbij bekijken met geluidloze bootjes. Een onzichtbare muur scheidt de bootgangers van de nijlpaarden. Ook chimpansees, bavianen en flamingo’s kan men bekijken in het natuurgetrouwe Afrika gedeelte. De chimpansees zijn in staat om heel keurig het bakje thee te drinken wat ze in de dierentuin van Gelsenkirchen dagelijks krijgen. Rode vari’s zijn halfapen met een lange staart die oorspronkelijk alleen op Madagaskar voorkomen, deze halfapen bewegen zich tussen de bezoekers en springen er soms ook bovenop wat een hoop angst en sensatie geeft, zeker als de halfapen het op een oorverdovend brullen zetten.

Zoom Gelsenkirchen: het ecosysteem Aziƫ

Het ecosysteem AziĆ« in de Zoom Gelsenkirchen bevat een grote binnenruimte waar men ongeacht het weer buiten kan genieten van een jungle. In dit regenwoud kan men genieten van tropische planten en dieren waaronder de orang – oetan.

Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen

Dierentuin Gelsenkirchen: en de waterdieren

Bij de afdeling waterdieren kan men genieten van de zeeleeuwen waarvan er in totaal 14 zijn, ook zien we robben evenals een ijsbeerkleuter die de show steelt tijdens het badderen. Het is ook een prachtige ervaring als het dier je tijdens het badderen met een ondeugende blik recht aankijkt. Tevens kan men hier in een reuzeniglo een multimediashow bekijken, deze show wordt aan mensen met hartklachten en aan vrouwen die zwanger zijn dringend afgeraden. De Duitse dierentuin ontwikkeld steeds nieuwe initiatieven. Dierentuin Gelsenkirchen Zoom Gelsenkirchen een bezoek aan deze dierentuin is een aparte, bijzondere ervaring, ook kinderen zullen hier erg genieten.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *