Dit wil ik

Dit wil ik is een nieuwe knop van Facebook, dat meldt Facebook op de website inside Facebook. De Dit wil ik knop is een nieuwe knop vergelijkbaar met de Vind ik leuk knop, de Vind ik leuk knop staat eventueel op elke website, de wil ik knop kan alleen op produkten pagina’s geplaatst worden.

Dit wil ik: leuk

Vind ik een wil ik knop leuk of gaat het te ver, voor mij persoonlijk geen Dit wil ik knop want ik heb net mijn Facebook account verwijderd, maar nu terug naar de knop. In de toekomst kun je een leuk artikel of een leuke vakantie die je zelf zou willen, een wil ik klik mee geven, dus als je een vakantie naar Balatonmeer Hongarije niet alleen leuk vind maar ook zou willen doen, dan kun je dus klikken op de knop “wil ik”. Dat zal dan misschien uitmonden in een knop die straks aan de verkopers, winkels en producenten precies gaat doorgeven welke produkten ik wil.

Dit wil ik

Dit wil ik

Volgens een software ontwikkelaar is Facebook dus hard bezig om deze knop aktief te maken, maar mijn vraag is of deze knop een toevoeging is en of deze knop onze privacy die door social media toch al aardig is verwaarloosd, nu helemaal om zeep gaat. Deze info gaat als alles eenmaal aktief is naar bedrijven en misschien gaan ze er dan ook wel zelf het geld aan verdienen, voor mij dus geen knop erbij. Wel zou het zo zijn dat gebruikers eerst de app moeten accepteren eerdat de knop bij hun in gebruik kan worden genomen, dus niet accepteren zal inhouden geen “wil ik “knop. Maar voor bedrijven zou het een uitkomst zijn, en 100 % zal Facebook daar geld aan gaan verdienen, wat naar mijn inzicht niet goed is. De knop kan misschien ook gekoppeld worden aan verlanglijstjes, en ook kan het bedrijven helpen met hoe gewild hun artikelen wel zijn, wat prijs verhogingen in de hand kan werken.

Dit wil ik

Facebook: Facebook en Dit wil ik knop

Facebook zelf doe heel geheimzinnig over het bericht dat deze knop er komt, ze stellen dat ze altijd aan het onderzoeken zijn, en dat ze nu nog niks kunnen melden wat enig nieuws is. En natuurlijk willen ze weinig over deze knop kwijt, want dan kan er al positieve of negatieve publiciteit komen, waarvan de negatieve niet gewenst is.

Dit wil ik: niet accepteren

Naar mijn idee is het beter om deze app niet te accepteren, en zonder deze knop zul je ook wel de produkten kunnen kopen. De privacy moet zegevieren en al dit soort social media en allerlei knopen, werken dat tegen daarom lijkt het mij beter om niet te accepteren.

Dit zou wil ik : accepteer de knop niet maar trek gewoon je eigen plan en laat Facebook niet heel je leven regeren !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *