Elfstedentocht: elfstedentocht 2013 er is te veel sneeuw gevallen Elfstedentocht vrijdag 25 januari of zaterdag 26 januari even niet

Elfstedentocht gaat voorlopig niet door er is te veel sneeuw gevallen 

Update 22 jan 11.43

Volgens ingewijden ligt er te veel sneeuw op de route van de elfstedentocht, daarom moet eerst dooi intreden en direct aansluitend weer koude om zodoende de sneeuw weg te krijgen. Ben benieuwd of dit een schijnbeweging is, of dat dit de werkelijkheid is ? Ik hou het op een schijn beweging om de aandacht af te leiden.

Elfstedentocht op zijn vroegst vrijdag 25 januari of na het weekend

Update 21 jan 15.07

De koude blijft volhouden en ook tegen vrijdag en het weekend zet de koude door, in het weekend wordt het ’s nachts kouder dan -10, een elfstedentocht zou ook na het weekeinde kunnen als de koude blijft volharden. Aanstaande vrijdag wordt wel de eerste toertocht gereden, de toertocht van Blokzijl in Overijssel.

De datum voor de elfstedentocht zal op zijn vroegst dus 25 januari zijn, anders waarschijnlijk begin volgende week, dus op 28 of 29 januari.

Elfstedentocht week 4 vrijdag 25 januari of zaterdag 26 januari of na het week einde

Update 17 jan 11.25

It giet oan de tocht der tochten de elfstedentocht komt er aan.

Hot nieuws elfstedentocht eind volgende week op donderdag vrijdag of zaterdag, 90 % zeker dat de tocht er gaat komen. Rond donderdag kan de ijsdikte zo ongeveer 16 centimeter zijn, en bijna heel de route is ijs vrij, dus krakende nachten brengen dikker ijs

Tijdelijk komen updates boven het artikel te staan, updates tot 16 januari staan onder in, ook mijn voorspelling van de elfstedentocht staat onderaan dit artikel.

Elfstedentocht 2013 ! De zomer is voorbij en de herfst laat weer lagere temperaturen zien, voor je het weet is de winter weer in het land, en bij lage temperaturen onder nul dan komt langzaam aan de elfstedentocht koorts weer om de hoek kijken. Wie neemt het woord Elfstedentocht het eerst in de mond deze winter ?  Dagelijkse update laatste update beneden!

Elfstedentocht 2013 route

Elfstedentocht: elfstedentocht 2013 en de eerste marathon op natuurijs elfstedentocht komt dichterbij

De route van de elfstedentocht is bijna altijd het zelfde als, wel worden er kleine omleidingen en klunpunten in verwerkt als de standaard tocht niet goed is van kwaliteit. Bijgaand twee foto’s van de standaard elfstedentocht route. De rijrichting van de elfstedentocht is van af de start in Leeuwarden in zuidelijke richting naar Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en dan de finish weer in Leeuwarden, met Berlikum erbij zijn het eigenlijk 12 steden maar dat klinkt niet zo mooi. De laatste elfstedentocht is gereden in 1997, het zou heel mooi zijn als er weer een elfstedentocht gereden zou kunnen worden in 2013 !

Elfstedentocht 2013 route

Informatie over de Elfstedentocht

Âlvestêdetocht rijden dan moet de minimale vereiste ijsdikte over de gehele route: 15 cm zijn ! De elfstedentocht is dus sinds de start in 1909 en de laatste keer in 1997, in totaal 15 keer verreden. De afstand van het hele parcours is bijna 200 kilometer. En natuurlijk hoop ik dat de tocht der tochten in 2013 verreden wordt, en het is beste mogelijk want komend weekende duiken de temperaturen voor het eerst in 2013 onder nul, en als het aan mij ligt dan mogen ze daar blijven tot de 15 cm bereikt is. Vanaf zaterdag 12 januari komt er wat koude maar duidelijk is nog niet of er ook koude uit het oosten achteraan komt, en dat is echter wel nodig wil er een elfstedentocht komen.

Elfstedentocht 2013 route

Het elfstedentocht weer de komende weken

Vanaf vrijdag 11 januari tred de vorst in en de weervorsers verwachten ook volgende week temperaturen onder nul, vermoedelijk kan in week 3 op diverse plaatsen waar ondiep water is geschaats worden. Dat klinkt veel belovend echter voor een elfstedentocht is dat niet genoeg, dan moet het meer dan een paar graden vriezen ook overdag. Maar ondanks dat wordt het wel spannend of er een elfstedentocht komt, al zal ik niet meerijden toch geeft het een speciaal gevoel, alleen al om heel de tocht te volgen en de ontknoping mee te maken.

Koude dagen in januari 2013 – eerste marathon op natuurijs

Update maandag 14 januari 2013

Momenteel vriest het elke nacht, alleen overdag moet het nog wat kouder, en de nachten moeten over de – 10 graden. De eerste marathon op natuurijs zal waarschijnlijk vanaf dinsdag plaats vinden, in Noordlaren is de ijsdikte 3 centimeter. Elk jaar als het vriest strijden Noordlaren, Veenoord, Gramsbergen en Haaksbergen wie het eerst een marathon kan organiseren, gezien de ijsdiktes zit Noordlaren het best op koers. De laagste gemeten temperatuur van zondag op maandag was 9,4 graden op terschelling.

Middag update maandag 14 januari

In Noordlaren is het ijs dik genoeg, dinsdag 15 januari zal de marathon van Noordlaren gereden worden, ook vorig jaar was Noordlaren de eerste marathon die werd gereden.

In Leeuwarden het bolwerk van de elfstedentocht was de laagste temperatuur – 7,2 graden

Het blijft voorlopig vorst tot het weekend en vanaf vrijdag gaat de wind van noordoost naar oost, wat wenselijk is voor koude. als het door zet dan komt er volgende week donderdag of vrijdag een elfstedentocht !!

Strenge vorst de eerste keer in 2013

Update 16 januari 2013

Het is vannacht voor de eerste keer strenge vorst geweest, dus dat is een stap in de goede richting voor het rijden van een elfstedentocht, maar het moet wel door gaan zetten nu. Het was -12,6 graden in Den Bilt en op de Veluwe -14,2 graden, dat zijn de temperaturen die stand moeten houden om een tocht te kunnen houden.

Voorlopig liggen we op koers hopend op een goed vervolg !!

Marathon op natuurijs in Haaksbergen

De marathon in Noordlaren is dinsdag verreden de volgende is Haaksbergen op woensdag, het weer werkt mee dus moet het allemaal door gaan. Marathon in Haaksbergen woensdag 16 januari.

Woensdag 16 januari 2013 Haaksbergen in Overijssel 18.30 uur Topdivisie dames 70 ronden, aansluitend 19.30 uur Topdivisie heren 100 ronden.

Marathon op natuurijs in Gramsbergen

Nadat woensdag de marathon in Haaksbergen wordt verreden hopen ze donderdag in Gramsbergen de 3e marathon op natuurijs te verrijden. Marathon in Gramsbergen donderdag 17 januari.

Donderdag 17 januari 2013 Gramsbergen in Overijssel 18.30 uur Topdivisie dames 70 ronden, aansluitend 19.30 uur Topdivisie heren 100 ronden.

Aanhoudende vorst en temperaturen onder nul elfstedentocht komt dichterbij

De aanhoudende vorst zorgt er voor dat er meer wedstrijden op natuurijs komen, ook wordt de naam van de elfstedentocht genoemd als mogelijkheid om deze te rijden. Mijn voorspelling is een elfstedentocht op 24 of 25 januari met uitloop naar 26 januari.

Het kan bijna niet anders want de temperatuur blijft overdag onder nul, nu de nachten nog wat kouder en een oosten wind, deze gaan zorgen voor een 16e elfstedentocht. Mijns inziens iets minder bar dan in 1963 maar toch met enige wind en flink koud.

Marathon op natuurijs in Veenoord

Nadat donderdag de marathon in Gramsbergen wordt verreden hopen ze vrijdag in Veenoord de 4e marathon op natuurijs te verrijden. Marathon in Veenoord vrijdag 18 januari.

Vrijdag 18 januari 2013 Veenoord in Drenthe 18.30 uur Topdivisie dames 40 ronden + 5 ronden, aansluitend 19.30 uur Topdivisie heren 60 ronden + 5 ronden.

Elfstedentocht 2013 route: dag en datum

Rara wanneer is de volgende elfstedentocht ?? De temperaturen werken nog mee dus hopen op vorst en koude.

 

Elfstedentocht winnaars en geschiedenis : http://artikelsschrijven.nl/2012/friesland-en-zijn-elfstedentocht/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *