Foto verkleinen Foto bewerken

Foto verkleinen Foto bewerken¬†hoe ?? In dit artikel ga ik je snel en simpel uitleggen hoe ik mijn fotos kleiner maken kan met het programma “Paint”. Foto verkleinen Foto bewerken is nu binnen korte tijd voor iedereen te doen.

Waarom foto aanpassen ?

Waarom fotos bewerken ?

Hoe maak je een foto kleiner ?

 

Foto verkleinen Foto bewerken

Foto verkleinen Foto bewerken: waarom ?

Een foto aanpassen of een afbeelding bewerken is nodig voordat ik ze op mijn website plaats, foto’s die ik met mijn fototoestel maak zijn meestal rond de 3,50 mb. Als ik een foto kleiner maak dan zit ik meestal rond de 30 a 40 kb, en dat is een groot verschil zeker bij het laden van je website, maar zeker ook als je web ruimte koopt dan zul je als je veel foto’s moet plaatsen meer web ruimte in moeten kopen. Ook vind ik foto’s gewoon te groot tonen in mijn artikel, als ik ze niet kleiner maak.

Foto verkleinen Foto bewerken

Foto verkleinen Foto bewerken: hoe kan ik fotos verkleinen

Een foto verkleinen doe ik met het programma “Paint”.

Ga in Paint naar bestand openen en kies daar je foto uit die kleiner moet, ga dan naar afbeelding en kies dan uitrekken / hellen. Nu krijg je een venster te zien met een kader uitrekken en een kader met hellen, in het kader uitrekken staat horizontaal 100 % en verticaal 100 %.

Door deze getallen gelijkmatig te wijzigen krijg je een kleiner foto, ik maak meestal van deze getallen 8 % en 8 %  en klik daarna OK. De foto is nu van 3.50 mb verkleint naar 35 kb. Wil je iets groter bv 50 60 kb probeer dan 9 % en 9 % of 10 % en 10 %, maar hoe altijd de getallen gelijk.

ALs je de foto kleiner hebt gemaak dan kun je deze het beste opslaan in een map die het zelfde heet als je bestaande map maar dan in plaats van “vakantiefoto’s” >> “kleine vakantiefoto’s”, dus kies dan voor opslaan als en map de kleine vakantiefoto’s map en dan opslaan.

Hierna kun je direct de volgende foto openen en gaat de werkwijze weer van voor af aan beginnen.

 

Foto verkleinen Foto bewerken

 

Als je foto’s voor je website nodig hebt, sla deze dan altijd op in een map die naar je website url heet. Zorg verder dat de naam van je foto de naam van je website url heeft, dus bij Titel plaats je de naam van de website url, en bij alternatieve tekst schrijf je de naam van je pagina of artikel.

Waarom je dit moet doen is heel eenvoudig :

Ten eerste is het beter voor je ranking, dus Google wil het zo.

Ten tweede is het heel ordelijk, ook voor Google.

Ten derde als mensen bij afbeeldingen kijken in Google dan komen ze altijd op jou website terecht, echter als er zo maar een code staan dan is dat verwarrend.

Ten vierde kun je dan ook zelf makkelijk al jou gebruikte foto’s vinden via Google, want als je je url intoets bij afbeeldingen dan zie je al jou foto’s, en als je de artikel naam intoets dan zie je al jou foto’s.

Dus zo heb je de meeste kans dat het je het maximale aantal bezoekers oplevert, en dat alleen door vanaf nu ordelijk te gaan werken, en de foto’s te vernoemen naar jou website url of artikel kop.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *