Griekenland vakantie

Griekenland vakantie en de Griekse eilanden

Griekenland vakantie en de Griekse eilanden !!  De Griekse eilanden liggen ten zuiden van het Griekse vasteland, de eilanden groep wordt de cycladen genoemd en dit verhaal gaat over een van die eilanden met de naam Naxos. Het eilandje Naxos ligt ongeveer in het midden van de eilanden groep de Cycladen in de  Aegeische Zee. Het eiland Naxos is net zo groot als de provincie Utrecht, het is dus een mooi klein eilandje in een heerlijke warme streek waar het winter en zomer goed toeven is. Griekenland vakantie !!

Griekenland vakantie

 

Griekenland vakantie en het eiland Naxos

Door dat het eiland cenraal gelegen is tussen de andere eilanden, is het mogelijk om deze te bezoeken met de ferry boten, de eilanden Paros, Santorini en Myconos zijn voor dag excursies heel geschikt. Het eilandje Naxos is een heel vruchtbaar eiland en heeft een heel gevarieerd landschap, weiden worden afgewisseld met enorme zandstranden, rivierbeddingen begroeid met oleanders en dat weer omringd door ruwe bergen.

Verder komt in rustieke dorpjes, en staan er heel veel Venetiaanse kastelen en Byzantijnse oude kerken, echter boven dit alles de mooie levens grote beroemde Kouros beelden van jongelingen zijn er te bezichtigen. Griekenland vakantie !!

Griekenland vakantie en Naxos stad

Aan de haven van het stadje Naxos zie je ook de Portara, dat is een nooit afgebouwde 2700 jaar stok oude tempel van Apollo. En helemaal bovenop Naxos stad zie je het 13 e eeuwse Venetiaanse Kasteel wat gebouwd is in het jaar 1207. Dit kasteel is een uitzichtpunt voor de hele regio, en je hebt een mooie uitzicht over het eiland en de stad Naxos en over de haven en de zee. Het eiland Naxos staat bekend om zijn kazen, honing en vlees van de beste kwaliteit, op het eiland zie je ook veel citrusbomen een soort citroen waar likeur van wordt gebrand. Het eiland leverd verder een schat aan marmer en amaril, een onbekend mineraal wat gebruikt wordt om metaal te polijsten.

Het hoofdstadje Naxos stad is amphitheater gewijs opgebouwd tegen de hellingen van een heuvel. Het archeologisch museum bewaard een schat aan cycladische marmeren beeldjes en mozaiken uit de romeinse tijd. Voor een mooie foto van een zonsondergang is de Portara een goede plaats, wacht tot de zon in het midden van de poort staat.

Griekenland vakantie en de Griekse eilanden een topper !!

Goeie reis en prettige vakantie !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *