Groente met Franse vinaigrette

Groente met Franse vinaigrette is een heerlijk gerecht wat we vooraf kunnen eten, lekker met stokbrood met roomboter. In dit recept gebruiken we winterwortels en rode bieten maar hierin valt te variëren. Groente met Franse vinaigrette echt een recept om eens uit te proberen.

groente met franse vinaigrette

Groente met Franse vinaigrette: De ingrediënten:

1 kilo rode bieten

1 kilo winterwortels

Franse vinaigrette de ingrediënten:

7 eidooiers

2 teentjes knoflook

6 eetlepels mosterd

2 eetlepels azijn

1 eetlepel suiker

33 eetlepels zonnebloemolie

1 tot 2 eetlepels citroensap

zout en peper

Met deze hoeveelheden is het gerecht geschikt voor 6 personen

Groenten met Franse vinaigrette een lekker en gezond voorgerecht.

groente met franse vinaigrette

Groente met Franse vinaigrette: de bereiding

Groenten met Franse vinaigrette de bereiding we starten met het schoonmaken van de rode bieten, was ze schoon onder de kraan en snij eventuele ongerechtigheden eraf doe ze dan in een pan waarin zoveel water zit dat ze net onder water staan. Zet de pan op het vuur en breng het water met de rode bieten aan de kook, de kooktijd kan variëren van 1 tot anderhalf uur prik in de rode bieten als ze zacht worden zodat je er met je vork makkelijk in kunt prikken zijn ze gaar de tijd kan afhangen van de soort en de grote van de rode bieten. Nu beginnen we met de winterwortels schil de pel eraf met een dunschiller en rasp ze daarna in fijne sliertjes, doe ze in een schaal en zet deze totdat alles gereed is in de koelkast. Als de bieten gaar zijn gieten we ze af en laten ze dan koud worden daarna pellen we de rode bieten en snijden ze in mooie gelijkmatige blokjes deze doen we ook in een schaal.

groente met franse vinaigrette

Vinaigrette: Hoe maak ik Franse vinaigrette

Hoe maak ik Franse vinaigrette, we nemen een mooie kom bijvoorbeeld een redelijk grote juskom en doen daarin de volgende ingrediënten bij elkaar:

7 eidooiers

6 eetlepels mosterd

2 eetlepels azijn

1 eetlepel suiker

1 of 2 eetlepels citroensap

33 eetlepels zonnebloemolie

zout en peper naar eigen smaak

We maken nu de knoflook schoon en persen deze in een knoflookpers we doen dit boven de kom met andere ingrediënten en gaan dan alles zeer goed met een lepel of kleine garde door elkaar roeren zodat een mooie gladde vinaigrette ontstaat. Proef even van de vinaigrette of de smaak en de dikte in orde is.

groente met franse vinaigrette

Franse vinaigrette: Mogelijkheden om de Franse vinaigrette te verbeteren

Mogelijkheden om de Franse vinaigrette te verbeteren :

Als de vinaigrette nog te zuur is voeg dan nog wat suiker toe.

Als de vinaigrette nog teveel naar olie proeft doe er dan voorzichtig nog wat mosterd bij tot dat de vinaigrette wel de goede smaak heeft.

Als de vinaigrette nog te flauw proeft gebruik dan peper, zout, azijn en mosterd om de smaak beter te krijgen.

Omdat voor de Franse vinaigrette rauwe eidooiers worden gebruikt moet men de vinaigrette het liefst direct opmaken en anders maximaal een dag afgedekt met plasticfolie in de koelkast bewaren.

Groenten met Franse vinaigrette een heerlijk gerecht de vinaigrette smaakt ook lekker over dun gesneden plakjes komkommers.

Comments

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *