Heerlijke Tulband Bakken

Heerlijke Tulband Bakken

Heerlijke Tulband Bakken met dit recept gekunst !! Heerlijke zelf gebakken tulband, zoals op de foto te zien is ie goed gelukt en ie smaakt perfect. Dit is een recept van een bakkers tulband uit Nederland. Heerlijke Tulband Bakken nu geen kunst meer !

Welke ingredienten zijn er nodig

Alle ingredienten die ik gebruik heb ik zelf verzonnen ook omdat ik even niks anders had,

De ingrediënten :

700 gr bloem

150 gr geel poeder, dit poeder kan ik hier niet kopen en vervang ik door vanillipudding poeder te gebruiken en wel een hoeveelheid voor 1 liter.

12 theelepels poedergist, poedergist kan ik hier ook niet kopen, neem daar 2 zakjes poedergist van 7 gr voor, 3 zakjes zou misschien beter zijn, maar de tulband was goed.

100 gr roomboter

2½ theelepels zout

400 gr lauw water ja u leest gram dus wegen

350 gram rozijnen

Heerlijke Tulband Bakken

Heerlijke Tulband Bakken wat heb je nog nodig

Gezien heb vele werk om te kneden doe ik dat nu meestal met de mixer met deeghaken, wat na 4 x nog steeds goed gaat. Dus een goede mixer is van belang. Verder doe ik bakpapier in de pan of schaal die ik gebruik voor het bakken. Deze keer heb ik een glazenschaal gebruikt met bakpapier in om de tulband te bakken. De foto hier boven is de tulband in de glazenschaal.

Mixen van het beslag

Bovenstaande foto is de mixer met deeghaken en beslag. Even voor het mixen neem ik het lauwe water en doe daar het gist poeder in. Het mixen kan nu beginnen : doe de bloem of meel in de kom, het gele poeder, water met poeder gist, boter, zout en de rozijnen. Heb het 15 minuten in de kom gelaten en gemixed, daarna er uit halen maar het was iets te plakkerig, dus iets bloem er over strooien zo dat je het toch uit de kom kunt halen. Daarna direct in de glazen schaal boven op het bak papier, en met een handdoek er over minimaal 60 minuten laten rijzen, deze keer heeft ie 90 minuten gestaan bij mij.

Afbakken in de oven

Na het rijzen kan de tulband met schaal en al direct in de voor verwarmde oven, voor verwarmen op 160 graden. In de oven plaatsen net onder het midden en dan 1 uur en 15 minuten bakken, dan even controleren of ie nog 15 minuten verder kan zonder dat ie zwart wordt, om zo de negentig minuten vol te maken. De tulband is nu gaar en kan uit de oven. bestrooien met poedersuiker en eet smakelijk.

Heerlijke Tulband Bakken – Resultaat van de bakker

Hier zie je het resultaat van de bakker, de tulband ziet er goed uit, zou eventueel nog ietsje bruiner mogen maar ik vindt hem goed zo. Dus je kunt zelf bepalen welke kleur je wil want bakken op 160 graden dan is je baksel niet direct donker en kun je zelf controleren of alles goed is.

Ook kun je gewoon een vuur vaste glazenschaal gebruiken, of een pan van roestvrijstaal gaat ook goed, zelf heb ik in een tulband vorm geen leuk resultaat.

Verder lekker tulband eten vandaag (24 maart) en morgen.

Heerlijke Tulband Bakken !!

Heb je vragen stel ze gerust.

Vind jij dit een goed artikel geef dan hier onder aub jou reactie !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *