Heldere champignonsoep met ham

Heldere champignonsoep met ham

Heldere champignonsoep met ham is een soep die bij ons al ruim twintig jaar regelmatig op tafel komt. Gebruik verse ingrediënten en het resultaat is heerlijk. Deze soep is een leuk voorgerecht dat er gezellig uitziet, en dus zeer geschikt als er gasten zijn of als er iets te vieren is. Champignonsoep met lekkere ham is eenvoudig gereed te maken en vrij vlug klaar. Het proberen zeker waard. Heldere champignonsoep met heerlijke ham is top !!

Heldere champignonsoep met ham

Heldere champignonsoep en de benodigdheden

Heldere champignonsoep en zijn benodigdheden, deze zijn:

1 liter runderbouillon

1 eetlepel citroensap

1 ui

350 gram champignons

Voor de basis van de heldere champignonsoep hebben we de ingrediënten die hier boven genoemd zijn nodig. Dit recept is voor 4 personen.

Heldere champignonsoep met ham en de bereiding

De bereiding van de heldere champignonsoep beginnen we als volgt, maak als eerste werk de ui schoon en snipper deze. Om de champignons schoon te vegen gebruik je keukenpapier, snij ze daarna in mooie gelijkmatige plakjes. Verhit een koekenpan met zonnebloemolie en fruit hierin de ui snippers en de champignons tot ze lichtbruin zijn. Maak met bouillontabletten de runderbouillon gereed en doe de eetlepel citroensap hierbij. Daarna doe je bij de bouillon de groentemix en laat dit samen nog ongeveer tien minuten koken.

Extra ingrediënten voor Heldere champignonsoep met ham

Extra ingrediënten voor Heldere champignonsoep met heerlijke ham zijn bijvoorbeeld:

room, witte wijn, hamreepjes en peterselie. De genoemde producten kunnen naar eigen hoeveelheid en smaak worden gebruikt en deze maken de soep lekkerder en feestelijker. Voeg de witte wijn aan de basissoep toe en laat deze de laatste tien minuten meekoken. Als je room wilt toevoegen doe dat dan pas vlak voor de soep klaar is zodat de room niet gaat schiften. Snij schouderham in reepjes en verdeel deze over de soepborden, de liefhebbers kunnen hierover gedroogde peterselie strooien, dit is ook mooi voor het kleur effect. Aan tafel schenk je de soep bovenop het ham / peterselie mengsel en de maaltijd kan beginnen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *