Koekjes bakken recept

Koekjes bakken recept heerlijke koekjes bakken met dit recept ook leuk om samen met de kinderen te doen. Koekjes bakken recept voor heerlijke goudbruine roomboter koekjes.

Koekjes bakken recept

Koekjes bakken recept: De ingrediënten

De ingrediënten van het recept koekjes bakken:

230 gram roomboter

330 gram bloem

een snufje zout

200 gram witte basterdsuiker of kristalsuiker

3 eidooiers

1 theelepel citroensap

Dit recept is voldoende voor 20 tot 25 koekjes.

Koekjes bakken recept: De bereiding van roomboter koekjes

Bereiding roomboter koekjes we beginnen met het afwegen van de bloem zeef deze en doe ze dan in een schaal. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn en snij de boter in kleine blokjes en doe deze in de mixer kom strooi hierover een snufje zout. Weeg de basterd- of kristalsuiker af en doe deze bij de boter in de kom doe hier ook de theelepel citroensap en 2 eidooiers bij en laat dit mixen tot een luchtig geheel ontstaat. Roer dan langzaam met een lepel de bloem erdoor tot er een stevig deeg ontstaat, kneed hier een bal van en laat deze in de koelkast een half uur rusten en afkoelen. Haal het bakblik uit de oven en doe hier bakpapier op warm de oven voor op 175 graden. Als het halfuur voorbij is verdeel dan de deegbal in 4 porties, zorg voor een schone reukloze kunststof snijplank en druk een portie plat tot een mooie rechthoek van plusminus 1 centimeter dikte snij deze met een scherp mes in zes stukken en bestrijk ze van boven met de laatste eidooier losgeklopt met een eetlepel water. Haal ze dan voorzichtig met een spatel van de snijplank af en leg ze netjes op het bakblik met wat ruimte ertussen. Doe zo ook met de andere porties en als de oven goed op temperatuur is schuif dan het bakblik in het midden van de oven en bak de roomboter koekjes mooi bruin.

Koekjes bakken recept: Het bakken van de koekjes

Het bakken van de koekjes, de baktijd van de koekjes is afhankelijk van de dikte van de koekjes. Voor koekjes van ongeveer 1 centimeter dikte ga dan uit van een baktijd van plusminus 18 minuten zijn ze nog te zacht vanonder schuif het blik dan een stand naar beneden en bak de koekjes nog ongeveer 4 minuten met enkel onderwarmte. Als ze mooi bruin zijn haal ze dan uit de oven en laat ze op het bakblik afkoelen ze zijn nog wat zacht. Doe ze pas in een schaal of koektrommel als ze niet meer zacht en broos zijn. Koekjes bakken recept voor heerlijke roomboter koekjes.

Koekjes bakken via het recept in een korte tijd !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *