Linzensoep met kalkoenfilet

Linzensoep met kalkoenfilet

Linzensoep met kalkoenfilet, dit is echt een top recept en zeer geschikt als je eters krijgt. De verrassende smaak is te danken aan de combinatie van producten die gebruikt worden zoals tomatenpuree en tomatenblokjes, heerlijk verse kalkoenfilet en de linzen met hun vocht. De selderij zorgt als garnering voor een mooi kleur effect. Linzensoep met heerlijke kalkoenfilet weer een topper !

Linzensoep met kalkoenfilet

De ingrediënten voor Linzensoep met kalkoenfilet

De ingrediënten voor Linzensoep met heerlijke kalkoenfilet zijn:

600 gram verse kalkoenfilet

olijfolie om het vlees in te bakken

2 gesnipperde rode uien

2 blikken met tomatenblokjes

2 blikjes tomatenpuree van 70 gram

2 blikken linzen van 400 gram

3 liter vleesbouillon

paprikapoeder, peper en zout

50 gram selderij die grof gesneden is

De bereiding van Linzensoep met kalkoenfilet

De bereiding van deze lekkere soep beginnen we met het bakken van de kalkoenfilet, verhit in de soeppan de olijfolie, bestrooi het vlees met peper en zout en bak het lichtbruin. Voeg dan de twee blikjes tomatenpuree toe samen met de uisnippers en bak deze kort even mee. Doe dan de tomatenblokjes, de paprikapoeder en de helft van de grof gesneden selderij erbij. Maak ondertussen drie liter vleesbouillon en giet dit langzaam op het vleesmengsel. Laat de soep zachtjes koken om de kalkoenfilet lekker mals en gaar te krijgen, ongeveer drie kwartier. Daarna schep je de linzen met hun vocht erdoor en warm dit even mee, de soep is klaar. Breng hem zonodig op smaak met peper en zout en garneer de soep met de rest van de selderij.

Linzensoep met kalkoenfilet en enkele slotopmerkingen

Toen ik deze soep voor de eerste maal gereed maakte zeiden zowel mijn man als verschillende van de kinderen wat ruikt het toch bijzonder lekker in de keuken. Zodra je de uien en de tomatenpuree bij het vlees doet ontwikkeld zich een heerlijke geur die de eetlust opwekt en het koken tot een plezier maakt. Een heerlijk geurende soep met een zachte smaak voor alle soepliefhebbers.

Linzensoep met lekkere kalkoenfilet is een heerlijke soep !!

Linzensoep met heerlijke kalkoenfilet is zeer leuk, lekker, leerzaam en eenvoudig via dit recept en is te maken in 1 á 1.5 uur !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *