Mooi Macedonie: de republiek Macedonie met de hoofdstad Skopje

Mooi Macedonie een schitterend land met zowel mooie natuur, cultuur als geschiedenis. Mooi Macedonie we treffen hier nog veel landelijke taferelen aan die ons in onze herinnering vele jaren mee terug nemen naar de tijd toen we deze dingen in Nederland ook nog meer tegenkwamen. Mooi Macedonie een land om te genieten.

Mooi Macedonie

Mooi Macedonie: de republiek Macedonie met de hoofdstad Skopje

De republiek Macedonie is 25.713 vierkante kilometer groot en heeft 2.066.718 bewoners, de hoofdstad van deze republiek heet Skopje. De bevolking bestaat voor het grootste deel uit Macedoniers aangevuld met plusminus 25 procent Albanezen en kleine percentages Turken, Serven, Roma´s en overigen. Het overgrote deel van de bevolking is lid of betrokken bij de orthodox – christelijke kerk , de Albanese bevolking is overwegend moslim. Mooi Macedonie met verschillende bevolkingsgroepen en verscheidene geloven.

De bevolking van mooi Macedonie

De bevolking van mooi Macedonie is vriendelijk en gastvrij, spreekt vaak enkel de landstaal en heeft over het algemeen een donker zuidelijk uiterlijk. Het alfabet wat men hier gebruikt noemt men het cyrillische alfabet, wat voor buitenlanders vaak heel moeilijk is. In het land vinden we veel oude kerkjes die vol hangen met schilderijen en iconen. Voor de moslim bevolking zijn er ook moskeen aanwezig die we voornamelijk vinden in de wat grotere plaatsen. Helaas is er tussen de beide grotere bevolkingsgroepen weinig contact men leeft in zijn eigen wereld met zijn eigen taal, geloof en tradities.

Skopje de hoofdstad van Macedonie

Skopje de hoofdstad van Macedonie, Skopje de geboorteplaats van moeder Teresa zij kreeg in 1979 de Nobelprijs voor de Vrede voor het ontzettend vele werk dat zij heeft verricht ten bate van thuislozen, blinden en hongerigen en allen die zorgen en problemen hadden. In de stad vinden we van haar een standbeeld en er is ook een museum over haar leven. Skopje kreeg in 1963 te maken met een aardbeving die de stad flink heeft verwoest dit gebeurde om zeventien minuten over vijf. In het centrum van de stad kunnen we dit nog terug zien, toendertijd is de klok in het centrum van de stad stil blijven staan ter herinnering is dit zo gelaten en kunnen we dit nu nog zien. Skopje de hoofdstad van mooi Macedonie.

Het observatorium van Macedonie

Macedonie en zijn observatorium, dit observatorium stamt uit de tijd van Abraham, Unesco heeft het op de lijst staande als het vierde oudste observatorium dat nog te vinden is over heel de wereld.

Het observatorium ligt op 1013 meter boven het zeeniveau, en de plaats waarop het ligt is de top van een neo – vulkanische piek. Boven op een platform is een grote stenen troon als je daar op zit is je gezicht naar het oosten gericht waar ´s morgens de zon opkomt. Je zit hier op een plaats waar zeer vele jaren geleden ook mensen gezeten hebben, ook zijn hier voorwerpen uit die tijd gevonden tijdens opgravingen die men hier heeft gedaan. Voorwerpen zoals kruiken, potjes, stenen bijlen en meerdere van zulke gebruiksvoorwerpen. Mooi Macedonie het observatorium een geschiedkundige plaats.

Meer bijzonderheden van mooi Macedonie

Meer bijzonderheden van mooi Macedonie, op een kleine afstand van de hoofdstad vinden we een stuwmeer liggende tussen hoge rotsen men kan hier heerlijk wandelen en ook bergbeklimmen. Het stuwmeer draagt de naam Matka meer, de grotten kunnen bezocht worden met een bootje.

De stad Kumanovo is bekend in Macedonie om zijn thermische baden waar men tegen geringe kosten kan zwemmen en baden, mannen en vrouwen doen dit hier gescheiden. Mooi Macedonie is tevens het land van heerlijke groenten en fruit die zonder gebruik van chemische middelen maar wel met veel zon verbouwd worden door de bevolking en overal te koop worden aangeboden. Mooi Macedonie een heerlijk land om naar toe te reizen.

Macedonie is echt een aanrader om een keer naar op vakantie te gaan !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *