Online games Rising Cities

Enige tijd geleden kwam ik op internet een leuk spel tegen, de naam van het spel is Rising Cities, in dit artikel kun je mijn Rising Cities ervaringen lezen. Ook mijn mening en kijk op het spel ! 

Online games Rising Cities

Online games Rising Cities: gratis te spelen

Rising Cities is een leuk spel en het is ook gratis te spelen op de website www.risingcities.com , naast het gratis deel kun je ook geld bijkopen, maar mijn advies is dat je daarmee moet uitkijken. Het zou namelijk kunnen zijn dat je zo in het spel opgaat dat je te veel gaat bijkopen. Zelf heb ik het spel alleen gratis gespeeld.

Online games Rising Cities

Online games Rising Cities: hoe werkt het

In dit spel ben je burgemeester van je eigen stad, en je kunt deze uitbouwen tot een metropool. Vanaf het begin kun je huizen bouwen, straten leggen en dien je je stad goed te onderhouden. Rechtsboven staan twee metertjes en als die zakken dan zit er wat fout in je stad, je heb dan te weinig stroom of te veel vervuiling of fabrieken. Je kunt een centrale plaatsen, of bomen voor het andere metertje om alles weer goed te maken, dat is heel belangrijk want je inkomsten gaan anders naar beneden. Als je uit bent gelogd gaat het spel gewoon door, dus bouwwerken en oogsten groeien door tijdens je afwezigheid. Daarnaast krijg je telkens opdrachten die je zo snel mogelijk moet volbrengen om niet achter de feiten aan te lopen. Bij te kort kun je bouwmaterialen en groenten en fruit op de markt kopen, ook kun je bij een overschot je eigen producten aanbieden op de markt. De prijzen op de markt kunnen flink schommelen, klik dus altijd even boven aan de prijzenkolom om de laagste prijs te hebben. Gebouwen en huizen kun je zoveel verplaatsen als je wil, om de stad anders in te delen kun je alle gebouwen beter organiseren, dat is wel makkelijk omdat je in het begin alles door elkaar zet. Het is niet zo echt maar goed daar is het ook een spelletje voor

Online games Rising Cities

Online games Rising Cities: beoordeling

Het spel Rising Cities is naar mijn beoordeling een mooi spel, het is heel uitgebreid, en je kunt uren spelen. Het spel is geweldloos en dat vind ik heel belangrijk, geweld leert men heel snel aan, dus zonder geweld is voor mij een absolute voorkeur. Daarnaast is het spel vrij normaal getekend met normale figuurtjes en een stabiele layout, ook dit heeft mijn voorkeur boven het gebruik van allerlei rare figuren, als de werkelijkheid uit het oog verloren wordt dan leeft de speler in een waan wereld en dat is volgens mij niet goed voor je werkelijke leven. Nadeel van het spel is zeker in het begin dat je van alles tekort hebt, dus als je 5 minuten hebt gespeeld ben je klaar en sluit ik meestal af om later weer verder te gaan. Als je dan weer verder gaat met spelen dan is er weer een heleboel geld en is het weer even leuk, na verloop van tijd blijf je wel aan het spelen en wordt het spel mooier.

Online games Rising Cities

Online games Rising Cities: ontspanning

Games en online games zijn leuk voor een half uurtje ontspanning, echter als je langere tijd games doet dan kan dat verslavend werken, let vooral op dat je het als ontspanning blijft zien en niet als inspannende verslaving. Natuurlijk is je persoonlijke situatie een punt, mensen die gezond zijn en werken moeten grenzen leggen, anderen die ziek zijn of niet werken kunnen makkelijk wat langer spelen, wat dan ook makkelijker een verslaving kan worden !

Let dus goed op als je er aan begint ! Stoppen is meestal moeilijk !

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *