Pannenkoeken beslag maken: De benodigdheden voor pannenkoeken beslag en speltmeel

Pannenkoeken beslag maken pannenkoeken bakken met kinderen is dit altijd succesvol. Pannenkoeken beslag maken en pannenkoeken bakken eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel zetten. En een recept om pannenkoeken te bakken met spelt meel

Pannenkoeken beslag maken: De benodigdheden voor pannenkoeken beslag en speltmeel

  • één of twee eieren
  • 400 gram witte meel
  • een snufje zout
  • 9 deciliter melk

Hiervan kan men plusminus 15 pannenkoeken bakken afhankelijk van de grote van de bakpan en van de dikte van de pannenkoeken.

Pannenkoeken beslag maken: Hoe maak ik pannenkoeken beslag

Om een mooi glad pannenkoeken beslag te maken wegen we eerst het meel af en zeven dit in een grote schaal of kom. Doe zowel het zout als het ei of de eieren hierbij begin daarna om hier langzaam en terwijl er voortdurend geroerd word melk bij te gieten tot een mooi glad beslag is ontstaan. Het is mogelijk om het beslag een paar uur te laten staan voor men begint met pannenkoeken bakken. Pannenkoeken beslag maken en pannenkoeken bakken een leuke bezigheid.

Pannenkoeken beslag: Verschillende soorten pannenkoeken beslag

Verschillende soorten pannenkoeken beslag, er zijn veel mogelijkheden om hier mee te variëren zoals:

Appel pannenkoeken beslag, schil hiervoor één of twee appels snij ze in vier stukken en haal het klokhuis eruit snij de appel daarna in blokjes of rasp de appel. Doe dit bij het basis beslag en je kunt hiervan heerlijke appel pannenkoeken bakken.

Kaas pannenkoeken beslag, rasp hiervoor een stuk kaas of koop een zakje geraspte kaas en voeg dit aan het basis beslag toe roer dit goed door elkaar van dit beslag is het mogelijk om kaas pannenkoeken te bakken.

Spek pannenkoeken , bij spek pannenkoeken doen we de gerookte spekblokjes als eerste in een hete bakpan en bakken deze bruin pas daarna doen we hier een schep basis beslag over en bakken een heerlijke spek pannenkoek.

Er zijn nog veel meer variaties te bedenken zodat er voor iedere smaak een pannenkoek te bakken is. Pannenkoeken beslag maken en pannenkoeken bakken ook leuk voor een kinderfeestje.

Pannenkoeken: Pannenkoeken beslag maken, pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken om een goed resultaat te krijgen is het belangrijk om met een goed hete bakpan te starten zet de bakpan op het vuur doe hier een schijfje boter in laat dit over heel de bodem uitvloeien en doe er pas een schep beslag in als de pan heet is. Laat ook het beslag over heel de bodem uitvloeien als na enige tijd het beslag opgedroogd is kan de pannenkoek worden omgedraaid doe dit met een spatel. Bak nu ook de andere kant bruin en als beide kanten mooi bruin zijn is de pannenkoek klaar en kan hij met behulp van de spatel uit de pan geschept worden en op een bord worden gelegd. Ga zo door tot het beslag op is en je een mooie stapel lekkere pannenkoeken hebt. Pannenkoeken beslag maken en pannenkoeken bakken leer het ook de kinderen ze genieten hiervan.

Pannenkoeken beslag maken, pannenkoeken bakken: pannenkoeken eten

Pannenkoeken eten kan men zowel warm als koud doen. Men kan de pannenkoeken besmeren of bestrooien met: jam in allerlei smaken, stroop, honing of pasta, bruine basterdsuiker, poedersuiker, of kristalsuiker. Pannenkoeken beslag maken en pannenkoeken bakken en daarna heerlijk pannenkoeken eten. Eet smakelijk.

Pannenkoeken bakken met speltmeel

De ingredienten voor pannenkoeken te bakken met speltmeel zijn bijna gelijk aan dat van gewone pannenkoeken, echter mijn recept is toch iets anders. Hier volgen de ingredienten :

  • 1,1 liter melk
  • 500 gram speltmeel
  • 2 grote eieren liever 3 kleine eieren
  • een halve theelepel zout zonder kop erop

Normaal heb je zo 16 a 17 pannenkoeken, maar het beslag is wat dikker dus let op dat de koeken niet te dik worden. Persoonlijk vind ik de pannenkoeken veel smakelijker en ze zien moei geel bruin van kleur, en door het speltmeel zijn ze ook veel lichter verteerbaar, wat goed is voor de spijsvertering.

Meer bakken met speltmeel : Klik hier

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *