Pannenkoeken gourmetten: Pannenkoeken recepten om te gourmetten recept met speltmeel

Pannenkoeken gourmetten een gezellige lekkere bezigheid. Op een zaterdag wou ik voor de kinderen iets leuks bedenken en toen kwam het idee boven om een paar soorten pannenkoeken beslag te maken en deze in de kleine pannetjes van het gourmetstel te bakken. We hebben gezellig een paar uur ieder zijn eigen pannenkoekjes gebakken. Dit is ook een leuk idee dat met weinig kosten uit te voeren is voor een kinderfeestje en wat de kinderen leuk vinden. Pannenkoeken gourmetten !

Pannenkoeken gourmetten

Pannenkoeken gourmetten: Pannenkoeken recepten om te gourmetten recept met speltmeel

Het standaard recept om pannenkoeken te bakken, de ingredienten :

  • 2 eieren
  • 9 deciliter halfvolle melk
  • 400 gram witte bloem
  • snufje zout

Pannenkoeken gourmetten het maken van het basis beslag 

Doe de gezeefde bloem in een kom voeg het zout toe en een ei doe de helft van de melk hierbij en roer dit goed, doe dan het tweede ei erbij en de rest van de melk en roer tot een mooi glad beslag ontstaat.

Beslag voor appel pannenkoek 

Beslag voor appel pannenkoek maak je eenvoudig door aan het basis beslag geraspte appel of kleine stukjes geschilde appel toe te voegen. Wij vonden het met stukjes appel er in erg lekker, kies voor een sappige frisse appelsoort. Pannenkoeken gourmetten heerlijk met dit appel pannenkoeken beslag. Het raspen van de appel is ook een mogelijkheid.

Beslag voor rijst pannenkoek 

Beslag voor rijst pannenkoek is het volgende beslag wat we gereed gaan maken, kook een grote drinkbeker rijst en doe deze als de rijst gaar is in een schaal. Doe hierbij 2 niet te grote eieren en een zakje vanillesuiker en wat zout, roer dit met melk tot een beslag dat nog net vloeibaar is, doe nu bloem erbij tot er een goed beslag ontstaat. Beslag dat te dun is werkt vervelend omdat dan al je pannenkoeken in stukjes breken als je ze omdraait. Beslag dat te dik is geeft ook geen mooi resultaat dan lijkt het meer op rijstebrij dan op pannenkoeken beslag. Bak de pannenkoekjes mooi bruin en bestrooi ze daarna met bijvoorbeeld poedersuiker. De meeste kinderen vinden deze pannenkoeken van rijst beslag erg lekker.

Pannenkoeken gourmetten hartige pannenkoek

Voor hartige pannenkoek zet je op de tafel een paar bakjes met bijvoorbeeld hamreepjes, geraspte kaas, gerookte spekblokjes, preiringen, champignons. Er zijn nog veel meer dingen te noemen iedereen kan dit naar eigen smaak aanvullen. Voeg deze aan het basis beslag toe of bak deze eerst een beetje en giet dan het beslag erover, lekkere combinaties zijn hiermee te maken. Een bakje met rozijnen, kaneel, jam, poedersuiker, bruine basterdsuiker, stroop en wat je nog meer wilt maakt de tafel compleet. Bak de pannenkoekjes in stukjes boter of zet een kannetje met zonnebloemolie op de tafel en iedereen kan aan de slag gaan om de pannenkoekjes van zijn of haar keuze te bakken.

Pannenkoeken gourmetten een leuke bezigheid voor het hele gezin. De foto’s zijn bij ons in de tuin hier in Hongarije, en de kinderen hebben het pannenkoeken gourmet zelf gemaakt in hun hut !

Zelf pannenkoeken met speltmeel bakken

Ingredienten voor pannenkoeken met speltmeel te bakken is vrij eenvoudig, je kunt het witmeel of de bloem omwisselen door speltmeel, maar zelf heb ik het recept een beetje aangepast.

  • 1,1 liter melk
  • 500 gram speltmeel
  • 2 grote eieren liever 3 kleine eieren
  • snufje zout

Bij witmeel of bloem kun je ongeveer 15 pannenkoeken hebben met dit recept, let wel op dat het beslag wat dikker is en roer elke keer als je nieuw beslag in de pan schept. Pannenkoeken met speltmeel vind ik  veel smakelijker en ze zien moei geel bruin van kleur, en door het speltmeel zijn ze ook veel lichter verteerbaar, wat goed is voor de spijsvertering.

Meer bakken met speltmeel : Klik hier

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *