Pasta met champignon roomsaus een heerlijk gerecht

Pasta met champignon roomsaus een heerlijk gerecht waar alle gezinsleden en ook eventuele gasten van zullen genieten. Pasta met champignon roomsaus een heerlijk gerecht voordelen van dit gerecht zijn naast dat het erg lekker is dat men het ook snel en makkelijk klaar kan maken, dit is dus ook een recept wat erg geschikt is voor koks met nog maar weinig ervaring.

Pasta met champignon roomsaus een heerlijk gerecht

Pasta met champignon roomsaus een heerlijk gerecht: De benodigdheden

De benodigdheden voor Pasta met champignon roomsaus een heerlijk gerecht zijn:

600 gram champignons

Ongeveer 300 milliliter kookroom

750 gram penne rigate of een andere pasta soort naar eigen keuze

100 gram gerookte spekblokjes

350 gram ham in blokjes

3 teentjes knoflook

3 tot 4 eetlepels bloem

3 tot 4 eetlepels zonnebloemolie om in te bakken

zout en peper

kruidenzout

basilicum en peterselie

Met deze hoeveelheden is het recept geschikt voor 5 personen.

Pasta met champignon roomsaus een heerlijk gerecht: De bereiding

Pasta met champignon roomsaus is een heerlijk gerecht en de bereiding is eenvoudig en we starten met het schoonmaken en klein snijden van de knoflook. Daarna maak je de champignons schoon hiervoor kan men keukenpapier of een schoon doekje gebruiken. Snij het onderste stukje van het steeltje van de champignons er af en snij ze daarna in mooie plakjes. Zet een bakpan met de eetlepels zonnebloemolie op het vuur en als de olie warm is doe dan als eerste de gerookte spekblokjes in de pan en als deze even een minuut gebakken hebben voeg dan de champignons en de knoflook toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Doe ondertussen voldoende water in een pan en kook de pasta zoals op de verpakking is beschreven als men wat zout aan het kookwater toevoegt word de pasta extra smakelijk en doe als het water kookt een paar scheuten zonnebloemolie in het water dat zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar plakt roer natuurlijk wel even in de pan.

Pasta met champignon roomsaus is een heerlijk gerecht. Strooi over het champignonmengsel zout en peper, kruidenzout, basilicum en peterselie meng dit door de andere ingrediënten en bak alles tot de champignons mooi bruin van kleur zijn. Als de champignons klaar zijn doe dan de eetlepels met bloem erbij en roer dit goed door elkaar en laat de bloem nog even meebakken deze zal er voor zorgen dat de champignon roomsaus goed van dikte wordt. Giet daarna de kookroom erbij en voeg ook de hamblokjes toe roer het door elkaar en breng het op laag vuur aan de kook laat het een paar minuten koken en proef dan of de saus goed van dikte en van smaak is. Eventueel kan men nog wat bijkruiden is de saus nog te dun maak dan een mengsel van water en bloem er mogen natuurlijk geen klontjes inzitten en voeg dit langzaam onder voortdurend roeren toe tot de saus dik genoeg is, als men de saus nog te dik vind voeg dan nog wat extra kookroom toe. Heeft men nog bloem of kookroom toegevoegd dan kan het nodig zijn om nog wat kruiden toe te voegen. De champignon roomsaus is klaar giet de pasta af als ze gaar is en men kan aan tafel gaan, eet smakelijk van dit recept. Dit is de bereiding van pasta met champignon roomsaus.

Pasta met champignon roomsaus is een heerlijk gerecht en dit recept is echt een aanrader !!

Dit recept is een van de meest geliefde gerechten uit mijn eigengemaakte kookboek in onze familie !! Echt de moeite om uit te proberen !!

Dit is een makkelijk te maken en een snel te maken gerecht, dus lekker snel klaar en niet te veel tijd in het koken besteden !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *