Pizza maken: zelf pizza maken op bakplaat

In dit artikel het recept om pizza te maken op de bakplaat in de oven, zelf pizza maken in de oven is heel makkelijk te doen en heerlijk om te eten, ook heel leuk om samen met kinderen te doen.

67777777487656

Pizza maken: zelf pizza maken op bakplaat

Zelf een maxi pizza maken is eigenlijk heel eenvoudig, je kunt het gewoon op de bakplaat doen, en deze schuif je zo in de oven. Ga alles haar fijn beschrijven, dus mislukken is bijna niet mogelijk. Pizza recept voor grote pizza !

  • Wat heb je nodig voor een maxi pizza te maken
  • Hoe maak ik het ¬†pizza deeg / pizzabodem maken
  • Snij de groenten en meng de saus
  • Hoe bewerk ik het pizza deeg
  • Het beleggen van de pizza
  • Pizza bakken op de bakplaat in de oven

Wat heb je nodig voor een maxi pizza te maken: de ingredienten voor pizza

Wat heb je nodig voor het pizza deeg op 1 bakplaat :

  • 500 ml water / lauw water van +/- 25 graden
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 810 gram bloem
  • 3 theelepels zout
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 10 gram instant gist

Wat heb je nodig voor een pizza te beleggen :

Neem wat je zelf lekker vindt, of lees wat ik zelf lekker vindt, wel heb ik 2 bakplaten gedaan dus de hoeveelheid is bij benadering :

  • 2 tomaten van de tros
  • 250 kaas raspen / parmezaanse kaas of niet te jonge edam of gouda
  • 1 halve rode paprika
  • 1 halve groene paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 klein blikje mais
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit
  • 1 halfbakje champignons
  • 250 gram hamblokjes / schijf ham
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels melk

Welke hulpmiddelen heb ik nodig voor pizza te maken :

  • broodmachine / of mengkom
  • bakpapier
  • wat losse bloem

564547667 56776 6545676547

Hoe maak ik het  pizza deeg / pizzabodem maken

Doe de olijfolie en het water in de broodmachine, kan ook handmatig maar ik het de broodmachine gebruikt voor mengen en rijzen van het deeg, doe het zoals uw machine het voorschrijft. Voeg bloem toe en in ieder hoek zout en suiker en gist, zet daarna de machine op de stand om alleen deeg te mengen en te laten rijzen, voor het rijzen staat 1 uur en dertig minuten.

Snij de groenten en meng de saus

In de tussentijd de tomaten in gelijkmatig schijven snijden, rasp de kaas, snij de paprika in 1 cm blokjes, snij de kniflook fijn, snij de uien door de helft snij de helften in schijven, en daar na in drieen, snij de champignons in schijfjes, snij de ham in 1 cm blokjes. Neem daarna de tomatenpuree en meng de sambal, de olijfolie en de melk erdoor, goed doorroeren !

Hoe bewerk ik het pizza deeg

Als het rijzen gedaan is dan het deeg uit de machine nemen en op de bakplaat leggen op het bakpapier, probeer het deeg wat plaat te maken, neem anders eerst de bloem en strooi deze op het deeg dit om plak te voorkomen. Maak nu heel de bakplaat vol met het deeg, hou je van pizza met randen, dan mag je er randen aan slaan. Hou je niet van randen dan alleen de bodem bedekken en iets op zetten aan de rand, je mag flink op het deeg klappen of slaan om heel de bakplaat bedekt te krijgen. Je kunt eventueel ook met de roller het deeg plaat maken, maar dat vind ik persoonlijk niet makkelijk !

857489764h89f857fh87gj0fcxuafnnmhj8 54ujf23q0e dm

Het beleggen van de pizza

Bestrijk nu eerst het deeg met het rode mengsel, en maakt nu op het grote deeg diverse verschillende soorten pizza’s, laat kinderen hun eigen stuk beleggen. Strooi als laatste de kaas over de pizza, je kunt het rul laten liggen op de pizza, maar zelf klap ik heel de pizza met de vlakke hand aan.

Pizza bakken op de bakplaat in de oven

Als dat gedaan is dan kan de bakplaat in de oven, op een temperatuur van 220 graden, met 15 a 20 minuten is de pizza mooi en goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en schuif de pizza met het bakpapier van de bakplaat en plaats eventueel de tweede bakplaat in de oven.

Wil je het pizza brooddeeg goed proeven doe dan vooral niet te veel beleg op de pizza, hou je van een goed belegde pizza dan kun je eventueel je schaaltjes met groenten leegmaken.

Comments

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *