Plau am See: Plau am See Mecklenburg en Vorpommern

Plau am See Mecklenburg !! Plau am See in het westen van de Mecklenburg meren gebied bestaat sinds 1235. Het heeft ongeveer 6300 inwoners. Plau am See ligt direct aan de Plauer See die 3840 hectare groot is, de Plauer See is een prachtige bestemming voor je vakantie, niet alleen ideaal voor te watersporten maar ook voor fietsen en te wandelen.

Plau am See Mecklenburg

Plau am See: Plau am See Mecklenburg en Vorpommern

De stad heeft een middeleeuws centrum wat goed bewaard is gebleven en zeer de moeite waard is, mooie gebouwen en historische vakwerkhuizen, ook de 12 meter hoge kasteeltoren is een bezienswaardigheid deze heeft ook een elf meter diepe kerker en muren van 3 meter dik. Het kleine stadje Plau am See is dus een waar paradijs in een mooi meren gebied met veel eikenbossen, Plau is ontstaan uit een Slavische nederzetting met de naam “Plawe”, de bevolking heeft altijd bestaan uit boeren en ambachtslieden en was eeuwen lang de belangrijkste economische sector van Plau am See. In de 19e eeuw werd er ook veel industrie gevestigd in de regio. In 1845 kwam de eerste stoomboot op het meer.

Plau am See mooie ligging aan het meer

Heden ten dage profiteert Plau am See van zijn prachtige ligging en de vele toeristische mogelijkheden die de regio te bieden heeft voor de toeristen, en is een officieel kuuroord. Plau is de poort naar het Meckelenburgse Meren gebied wat een paradijs is voor natuurliefhebbers. De “Silbermuhle Klinik” is een revalidatie klinik direct aan de oevers van het meer. Verder kun je aan de oevers van het meer heerlijk vissen en er is een duikclub, en het natuurpark Nossentiner Schwinzer Heide begint aan de anderezijde van het meer.
Plau am See Mecklenburg

Plau am See Mecklenburg en slapen en eten

Culinair kun je in Plau am See zonder probleem goed terecht wat ik zelf belangrijk vind, er zijn heel wat reasurants zoals, Marktrestaurant, Restaurant Fischershaus en Reastaurant “Kiek In “. Voor te overnachten zijn ook heel wat mogelijkheden beschikbaar, Vakantiepark Heidenholz, Aparthotel “Am See”, Hotel Garni en diverse vakantiewoningen in de regio.

Bezienswaardigheden en bezigheden in Plau am See

 • In het stadje is een zeilschool en varen op het meer vanaf de haven ingang.
 • Boven het meer kun je een historisch agrarisch museum bezoeken.
 • Een vlindertuin dichtbij Sparow.
 • Zomerrodelbaan bij Malchow
 • Klooster in Malchow
 • Ruine wasserburg bij Stuer
 • Bij Gnevsdorf een leer en belevenistuin.

Mecklenburg Vorpommern land van duizend meren

Deze regio bestaat dus uit meer dan duizend meren, en is na dat de muur is weggehaald in 1989 nog steeds een afgesloten regio. Echter er is veel natuur schoon bewaard gebleven. .Zo kan de natuurliefhebber aan zijn trekken komen.

Nationaalpark Müritz

Het Müritz-nationaalpark telt alleen al 117 meren en meertjes. Het is een van de jongste nationale natuur parken in Europa. Het park heeft een oppervlakte van 310 m2.

Vogels in deze natuurparken

In het land van de duizend meren zijn veel vogels te spotten :

 • Kraanvogels, vroeg in het voorjaar lopen ze te paraderen en in de herfst zie je ze in V formaties over vliegen
 • Visarenden en de zeearend, met een spanwijdte van meer dan twee meter.
 • Ijsvogels, roerdompen, en uilen, meest voorkomend zijn de bosuil en de ruigpootuil.
 • Ook de boerenzwaluw is goed vertegenwoordigd, veel boerderijen zitten er vol mee.

 

Er is dus voor iedereen wel wat te doen in deze onbekende regio !!
Succes en prettige vakantie.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *