Poulet Basquaise een heerlijk recept

Poulet Basquaise een heerlijk recept

Poulet Basquaise een heerlijk recept !! Poulet Basquaise een zeer lekker recept dat afkomstig is uit Frans Baskenland, bij de Frankrijk liefhebbers onder ons zeker wel bekend. In dit gedeelte van Frankrijk zijn de spaanse invloeden zeer goed te merken. Hier spreekt men de Baskische taal en speelt men pelote een kaatsspel in plaats van het zeer bekende franse spel “jeu de boules”. In Frans Baskenland wonen plusminus 100.000 Basken, en in het spaanse gebied nog eens 800.000. Poulet Basquaise een zeer lekker recept !!

Poulet Basquaise een heerlijk recept

Poulet Basquaise een heerlijk recept en de benodigdheden

4 kippenbouten

4 eetlepels zonnebloemolie

1 blik gepelde tomaten

2 paprika’s naar keuze

250 gram champignons

1 teentje knoflook

1 ons rauwe ham of gerookte spekblokjes

zout

peper

paprikapoeder

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Poulet Basquaise een heerlijk recept en de bereiding

Zet een grote braadpan met de 4 eetlepels zonnebloemolie op het vuur, kruid inmiddels de kippenbouten met zout en peper, en als de olie warm is bak hierin de kippenbouten mooi bruin. Maak de groenten schoon en snij deze daarna in plakjes of reepjes en snij ook de rauwe ham in kleine stukjes. Wanneer de kippenbouten bruin gebakken zijn doe dan de groenten, de tomatenblokjes met hun vocht en de kleingesneden ham hierbij.

Breng dit aan de kook met het deksel op de pan en laat het een half uur koken, haal dan het deksel eraf en laat het zo onbedekt nog ongeveer drie kwartier koken, het vlees krijgt dan tijd om gaar te worden en het vocht om in te koken. Wel regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Breng daarna de Poulet Basquaise zonodig op smaak met de paprikapoeder, de peper en het zout.

Aanvullingen

Bij dit gerecht valt goed te experimenteren, vervang de kippenbouten eens door kipdrumsticks of door kipfilet. Het gereed maken blijft hetzelfde alleen de kip heeft minder tijd nodig om gaar te worden, de kooktijd kan dan teruggebracht worden tot een klein uurtje. Als je met dit recept aan de slag gaat zul je proeven dat Poulet Basquise een zeer lekker recept is om huisgenoten of gasten mee te verrassen. Succes met dit lekkere recept.

Poulet Basquaise een zeer lekker recept !!

Poulet Basquaise zeer zeker een aanrader !!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *