Ratten muizen kakkerlakken

Ratten muizen kakkerlakken en hun bestrijding

Ratten muizen kakkerlakken en hun bestrijding is een artikel wat handelt over ongedierte en ongediertebestrijding. Het hoofddoel van ongediertebestrijding is om te voorkomen dat het ongedierte ziektes overbrengt, en tevens dat de burgers van hun overlast verlost worden.

Ratten muizen kakkerlakken

Ratten en muizen

Ratten en muizen zorgen veelvuldig voor overlast, zeker ratten vinden de meeste burgers beangstigend. Ratten leveren gevaar op voor de Volksgezondheid, ze laten uitwerpselen, haren, bacteriën en urine achter en brengen zo ziektes over zoals vroeger de ziekte de Pest en in deze tegenwoordige tijd de ziekte van Aajeszky en de ziekte van Weil. Vrouwtjes ratten kunnen in hun leven wel meer dan honderd jongen werpen dus de rattenplaag kan zich snel vermenigvuldigen. Muizen zijn wat onschuldiger en kunnen vaak door de burgers zelf bestreden worden. Als je uitwerpselen vind die lijken op hagelslag dan zijn er muizen in huis, bij uitwerpselen die meer op macaroni lijken is er sprake van een rat of ratten. Voor de rattenbestrijding gebruikt men een kleine dosis gif op plaatsen waar ze gesignaleerd zijn.

Kakkerlakken

Bij kakkerlakken in huis voelen de mensen zich vaak schuldig omdat ze denken dat een gebrek aan hygiëne de oorzaak hiervan is. De oorzaak is vaak heel anders, kakkerlakken zijn tropische insecten die zeker via havensteden zoals Rotterdam makkelijk het land binnen kunnen komen bijvoorbeeld in verpakkingen. En zo tussen de boodschappen is het mogelijk dat de kakkerlakken hun weg vinden tot bij de mensen in huis. In een behaaglijke temperatuur voelt de kakkerlak zich lekker, ook deze vermenigvuldigd zich net als de rat snel. Voor de bestrijding van kakkerlakken word een spuitpistool met lokstof gereed gemaakt en op dubieuze plaatsen aangebracht. In tegenstelling tot vroeger is dit nu vrij snel gebeurd, vroeger moest het huis ontruimd worden, dan werden alle kieren en naden ingespoten en mochten de bewoners een aantal uren niet in huis aanwezig zijn.

Ratten muizen kakkerlakken en ongedierte preventie

Ongedierte preventie, wat kunnen we als burgers zelf doen:

Sluit afval en etenswaren goed af en zet geen los afval naast de vuilcontainer.

Bekijk de verpakkingen van boodschappen en de boodschappentas voor ze opgeborgen worden.

Strooi geen etensresten of brood voor de vogels op de grond dicht bij huis, dit kan ongedierte aanlokken.

Zorg voor een schone keuken.

Kapotte ventilatieroosters, regenpijpen en tegels direct repareren en zorg dat ook gaten en kieren in huis dicht gemaakt worden.

Ratten muizen kakkerlakken en hun bestrijding neem dit serieus om ongemak te voorkomen, en ziektes die de Volksgezondheid bedreigen te helpen voorkomen.

Ratten muizen kakkerlakken

 

Comments

  1. Helaas zal het voor de particulieren steeds moeilijker worden om aan goede biociden te komen voor de juiste bestrijding.
    ook is gebleken dat muizen en ratten voor veel biociden met de werkzame stof Bromadiolon een afweer hebben opgebouwd. Ze zijn dus al redelijk bestand tegen deze stof.
    uiteraard zijn er gelukkig nog wel genoeg betaalbare professionele ongediertebestrijders welke als eerste gaan kijken wat u preventief kunt doen om te voorkomen dat deze dieren binnen raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *