Rocky Mountains Waterton Lakes

Rocky Mountains Waterton Lakes, het Waterton Lakes national park is een fantastisch mooi ruim 500 vierkante kilometer groot zeer afwisselend natuurgebied gelegen in de Rocky Mountains. We vinden dit national park in Canada in het zuiden van de provincie Alberta. Rocky Mountains Waterton Lakes een prachtig natuurgebied waar men kan genieten van vele diersoorten en mooie planten. 

Rocky Mountains Waterton Lakes

Rocky Mountains Waterton Lakes: het dorp

In het dorp Waterton vinden we één van de meest gefotografeerde hotels ter wereld namelijk het Prince of Whales Hotel. Dit hotel ligt op een hoog punt van het dorp men heeft hier een schitterend uitzicht over zowel het dorp als over het meer. Het Waterton Lake is 148 meter diep en daarmee het diepste meer van de Canadese Rocky Mountains. Het Prince of Whales Hotel is bijna geheel van hout en bestaat sinds 1927.
Rocky Mountains Waterton Lakes

Rocky Mountains Waterton Lakes: het natuurgebied

Dit natuurgebied in de Rocky Mountains heeft te maken met de overgang van prairielandschap naar een landschap van bergen. Men vindt er een grote veelzijdigheid aan dieren en planten. Ook het natuurschoon is onderscheiden men kan hier genieten van het prairielandschap, van meren, bergen en werkelijk schitterende watervallen. De ligging zorgt ervoor dat er relatief weinig toeristen dit mooie nationaal park bezoeken.

Rocky Mountains Waterton Lakes

Rocky Mountains Waterton Lakes: het meer

In de Rocky Mountains is het Waterton Lake met een diepte van 148 meter het diepste meer dat hier voorkomt. Het smeltwater van omliggende bergen bepaald onder andere het waterpeil in het meer, dit water wordt aangevoerd door riviertjes en watervallen. De watervallen zijn werkelijk prachtig.

Rocky Mountains Waterton Lakes

Waterton Lakes National Park

In het nationaal park kan men heerlijk wandelen we vinden hier plusminus 200 kilometer wandelroute, op deze wandelingen kan men de verscheidene soorten herten die in het gebied leven tegenkomen. Natuurlijk kan men ook genieten van de gravende grondeekhoorntjes en de 250 verschillende vogelsoorten als mede nog meerdere andere dieren. Signaleert men een beer of voetsporen van een beer dan maakt dit de wandeling gelijk een stuk spannender. Een bijzonder natuurverschijnsel in het park is de Red Rock Canyon, in deze kloof die door de rivier is uitgesleten bevindt zich veel ijzer. Roestvorming zorgt ervoor dat het gesteente rood kleurt vandaar de naam Red Rock Canyon. Het water is hier erg helder waar door het mogelijk is de bodem van de rivier te zien, deze helderheid zorgt er echter wel voor dat het moeilijk raden is hoe diep het water is. De rivier die door de Canyon stroomt ontspringt in een blauw bergmeer waar veel forellen in leven.

Rocky Mountains Waterton Lakes

Waterton Lakes National Park: de planten en dieren

Waterton Lakes National Park is een goed gebied voor liefhebbers van berg beklimmen men zal tijdens het klimmen erg genieten van de ongerepte schitterende natuur. We beginnen onze tocht in een bosrijk gebied naarmate we hoger komen veranderd de natuur steeds er komen meer open plaatsen en ook zien we regelmatig een waterval. Het water in de riviertjes is hier nog zo zuiver en helder dat men hier van kan drinken ook kan men veel verschillende vissoorten zien zwemmen in deze riviertjes. We naderen de boomgrens ook zien we steeds meer sneeuw liggen en wordt het steeds kouder naarmate we hoger klimmen. De natuur wordt ruiger en we genieten erg van de vergezichten die we vanaf de open plaatsen kunnen zien. Steil naar beneden aflopende bergwanden  duiken de diepte in wat zorgt voor mooie uitzichtpunten. We zien tussen de bergen een blauw meer liggen geweldig gewoon. Als we boven op de top zijn aangekomen kunnen we ver over de Rocky Mountains kijken, we voelen ons te midden van deze ruige natuur klein en nietig. Rocky Mountain Waterton Lakes een schitterend natuurgebied wat velen zal verrassen door zijn grote verscheidenheid aan natuurschoon.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *