Swaziland koninkrijk in Afrika

Koninkrijk Swaziland in Afrika, Swaziland heeft meer als een miljoen inwoners en de hoofdstad heet Mbane. Swaziland koninkrijk in Afrika dat gelegen is in het oosten van zuidelijk Afrika en veel prachtige bomen en planten heeft evenals verscheidene wildreservaten die de moeite waard zijn.

Swaziland koninkrijk in Afrika

Swaziland: Zijn geschiedenis

Swaziland en zijn geschiedenis, 97 procent van de bevolking bestaat uit Swazi’s die zich vanuit het noorden hier gevestigd hebben, de rest van de bevolking bestaat uit Mulatten en blanken. Het land is onafhankelijk vanaf 1968, men leeft hoofdzakelijk van de landbouw maar economisch heeft Zuid-Afrika hier een grote invloed.

Swaziland een koninkrijk in Afrika: De wildreservaten

Koninkrijk Swaziland in Afrika de wildreservaten, als voorbeeld nemen we het Mlilwane Wildlife Sanctuary dat het eerst opgerichte wildreservaat is hier in Swaziland. Men mag het wildreservaat te voet doorgaan omdat er geen echt gevaarlijke diersoorten leven hier alleen krokodillen en nijlpaarden kunnen voor de mensen gevaarlijk zijn als ze aan land zijn, gelukkig verblijven deze dieren een groot deel van de tijd in het water. Naast krokodillen en nijlpaarden kunnen we hier veel vogelsoorten zien evenals zebra’s en impala’s ook apen leven in dit wildreservaat.

Swaziland: De prachtige bomen en planten van Swaziland een koninkrijk in Afrika

De prachtige bomen en planten van Swaziland de nationale parken staan er vol van. De den, eucalyptus, aronskelk, gladiolen zijn voorbeelden van soorten die we hier tegenkomen die vrij uniek zijn voor dit deel van de wereld. Koninkrijk Swaziland in Afrika heerlijk om hier van de natuur en de dieren te genieten.

Swaziland: Een wildreservaat op Swaziland te voet doorgaan

Een wildreservaat op Swaziland te voet doorgaan in het landschap hier vinden we veel savannes en regenwouden en tevens veel verschillende bomen en planten die voor een grote afwisseling zorgen.

Als we in de vroege morgen op pad gaan signaleren we naast zebra’s veel vogelsoorten in de hoge bomen waaronder de zwartkopreiger die opvalt met zijn zwarte kop en daarin rode ogen. Nijlpaarden vertoeven lekker rustig in het water en ook krokodillen zien we daar even verderop, we zien een krokodil die er moeite mee heeft om zijn prooi in kleine stukken te krijgen. Van de krokodil is bekend dat deze enkel boven water kan slikken, onder water wordt de slokdarm door een klepje afgesloten zodat prooi doorslikken onder water niet mogelijk is. We zien dat het dier nadat het heeft gegeten lekker in de zon gaat liggen om uit te rusten. De zon is belangrijk, voor de vertering van het voedsel is namelijk een bepaalde temperatuur nodig.

Koninkrijk Swaziland in Afrika dat voor natuur- en rust liefhebbers een uitstekende locatie is.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *