Uiensoep met kaas een heerlijk recept

Uiensoep met kaas een heerlijk recept! In dit artikel meerdere recepten met uiensoep, naturel en met kaas.

Uiensoep met kaas een heerlijk recept! Diverse recepten met Uiensoep

 • Uiensoep met kaas
 • Uiensoep met gebakken uien

Uiensoep met kaas een heerlijk recept dat ik echt kan aanraden om eens uit te proberen. Het is een eenvoudig recept waar maar weinig ingrediënten voor nodig zijn, deze soep is makkelijk om te maken en snel klaar. Uiensoep met kaas een zeer lekker recept !!

Uiensoep met kaas voorgerecht of tussendoortje

Uiensoep met kaas is een heerlijke soep om als voorgerecht te serveren, ook als je een feestelijk etentje wil maken. Tussen de middag bij de boterhammen doe je jezelf en je huisgenoten zeker ook een plezier met deze lekkere hartige uiensoep. Veel kinderen vinden deze soep ook erg lekker.

Uiensoep met kaas – de ingrediënten

Uiensoep met kaas en zijn ingrediënten welke zijn :

 • Olie of boter om de uien in te bakken
 • Plusminus 1 kilo uien twee liter bouillon
 • Liefst bouillon van groentebouillon
 • Of runderbouillon tabletten of beide samen
 • Geraspte kaas

Dit recept is voor 6 personen.

Uiensoep met kaas een zeer lekker recept en de bereiding

Doe het water in een flinke pan en doe de bouillon tabletten hierbij en zet de pan op een laag vuur alvast aan. Maak intussen de kilo uien schoon en snij deze in grote stukken. De olie of boter in een grote bakpan doen warm deze goed door, doe dan voorzichtig de schoongemaakte stukken ui erbij en bak deze tot ze mooi bruin zijn. Schep ze regelmatig om zodat ze geen kans krijgen om aan te branden, blijf dus in de buurt van de pan. Als de uien mooi bruin zijn schep ze dan bij de bouillon en breng dit samen aan de kook en laat dit nog ongeveer 10 minuten koken.Uiensoep met kaas een heerlijk recept

Uiensoep met kaas een heerlijk recept om mee te experimenteren.

De kaas maakt deze soep completer en lekkerder, ook is het mogelijk om met de kaas te variëren zodat de soep iedere keer weer anders is. Zelf kies ik bij deze uiensoep voor een vrij neutrale jonge- of belegen kaas, maar er zijn veel andere keuzes denkbaar die zeker ook erg lekker zijn. De kaas kun je zelf van een groot stuk raspen of een zakje geraspte kaas in de winkel kopen en dit gebruiken.

Bij ons komt de geraspte kaas in een glazen schaal op tafel te staan, zodat iedereen zich naar wens kan bedienen. Het is ook mogelijk om de uiensoep in soepkommen te doen, die geschikt zijn om in de oven te gaan, hier sneetjes stokbrood op te leggen met boter en geraspte kaas en deze 1 a 2 minuten onder de grill te doen, zodat de kaas smelt. Hou het wel goed in de gaten. Welke mogelijkheid je ook gebruikt je zult merken dat Uiensoep met kaas een zeer lekker recept is.

Voor echte kook liefhebbers een heerlijk recept, en volgens de beschrijving niet moeilijk te maken !!

Uiensoep met gebakken uien – de ingrediënten

 • Water 1,2 liter voor 4 personen
 • Uien 700 gram is ook heerlijk met alleen sjalotten.
 • Bouillonblokjes 2 hele en 1 halve.
 • Een beetje bloem

Uiensoep met gebakken uien – de bereiding

Het water mag met de bouillonblokjes in de pan, verwarmen tot het water kookt. In de tussentijd de uien schillen, van boven naar beneden doorsnijden. Dan ringen snijden, dus halve ringen. Deze in de bakpan lekker bruin bakken, kijk uit dat ze niet zwart worden. Als de uien redelijk bruin zijn, neem de bloem en strooi deze over de uien. De uien nog eens omroeren en de bloem ook wat bruin laten worden, het vuur niet te hoog want dan wordt de bloem zwart. Op de foto ziet u de bloem op de gebakken uien liggen.

Zodra de bloem wat bruin is, de hele inhoud van de pan in de bouillon doen. Even door roeren, en geruime tijd zachtjes laten koken. Ik doe meestal 45 minuten tot 1 uur. De uiensoep is niet helder, dat komt door de bloem. Meer bloem is meer gebonden soep, u mag daar zelf mee experimenteren.

Deze soep kan eventueel ook met stokbrood en kaas, maar ik eet deze ook wel gewoon zo.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *