Vuurland Argentinie een mooi stuk natuur

Vuurland Argentinie met een mooi stuk natuur, het is altijd de moeite waard om hieraan een bezoek te brengen. Vuurland Argentinie één van de 23 provincies van Argentinie is een eilandengroep die zich bevind in Zuid-Amerika en wel in het uiterste zuiden hiervan. Vuurland in Argentinie is een mooi stuk natuur en het is fantastisch om daar rond te kijken. 

Vuurland Argentinie een mooi stuk natuur

Vuurland Argentinie een mooi stuk natuur: Vuurland en zijn ontdekker

Vuurland en zijn ontdekker, toen ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan hier met zijn schip voorbij voer zag hij aan de zuidkant land waar overal kleine vuren werden gestookt en hij heeft dit stuk land de naam Vuurland gegeven. Deze vuren werden gebrand door de oorspronkelijke bewoners van deze eilandengroep wat de Yaghan – en de Alakaluf indianen waren, twee nomadische indianenstammen die zich door het vuur warm probeerden te houden. Na de kolonisatie van Vuurland is het verdeeld tussen Chili en Argentinie, in dit artikel gaat het over het Argentijnse deel, Vuurland in Argentinie is een zeer mooi stuk natuur.

Vuurland Argentinie een mooi stuk natuur: Mooie natuur in Vuurland Argentinie

Mooie natuur in Vuurland Argentinie met veel verschillende diersoorten. De eilandengroep Vuurland is zo’n 73.000 vierkante kilometer groot het hoofdeiland beslaat met zijn 48.000 vierkante kilometer het grootste deel de overige aantallen vierkante kilometers zijn verdeeld over vele kleine eilandjes. Vuurland Argentinie een mooi stuk natuur waar vele schapen leven die hun buik vol kunnen eten aan het dorre gras dat hier in overvloed te vinden is. Verder zien we hier zeeleeuwen en pinguïns evenals zalm en forel die leven in de rivieren en meren. Het landschap bestaat hier verder nog uit bergen, rotskliffen en gletsjers. Bevers zijn er met succes uitgezet in het natte laagland. De hoofdstad van Vuurland Argentinie heet Ushuaia ongeveer 50.000 mensen wonen hier. Deze stad is de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld.

Vuurland Argentinie een mooi stuk natuur: Vele diersoorten

Vuurland in Argentinie een mooi stuk natuur met vele diersoorten, door de vele kadavers die we hier aantreffen zijn hier ook heel wat roofvogels te vinden die zich hier eenvoudig van voedsel kunnen voorzien. Zo kunnen we hier de prachtige condors zien jagen en ook meerdere kleine giersoorten evenals de karakara. Magelhaen ganzen leven evenals de bevers in het moerasachtige laagland en in de buurt van het kadaver van een dode koe zien we een vos die haar buik vult met torren en kevers die ze hier uit de grond opgraaft.

Vuurland Argentinie een mooi stuk natuur: Nationaal park Tierra del Fuego Vuurland Argentinie

Nationaal park Tierra del Fuego Vuurland Argentinie dit natuurpark heeft evenals de totale eilandengroep heel wat aan te bieden aan natuurschoon. Het Nationaal park wat ontstaan is in 1960 en tussen 600 en 650 vierkante kilometer groot is bevat bossen, bergen, rivieren, watervallen en gletsjers. Als diersoorten treffen we hier condors, karakara’s, albatrossen, eenden en nog vele andere vogelsoorten aan daarnaast kunnen we hier bevers, vossen, konijnen en een soort lama’s ontmoeten deze lama’s noemt men ook wel guanaco’s. Vuurland in Argentinie heeft een mooi stuk natuur en is daarom een prachtige vakantiebestemming.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *