Ongewenste email: ongewenste mail van Groep1-5000 mailing list phishing mail

Met grote regelmaat krijg ik mail in mijn inbox en spam box die ongewenst is, maar die ook nog eens deels gevaarlijk is als je contacten aan gaat of gegevens bloot geeft. Alle mails staan in dit artikel. Heb contact met de provider van de spammer !!

ongewenste email

Ongewenste email: ongewenste mail van Groep1-5000 mailing list phishing mail

Dagelijks zit mijn spam box stamp vol met phishing mail en spam, de spam doe ik direct weg, en de phishing mail bekijk ik allemaal. Er zitten met grote regelmaat andere gewenste berichten tussen mijn spam, dus ik kijk mijn spam altijd na of er goede mails tussen zitten, en daar krijg ik onderhand veel werk aan want ik krijg tientallen phishing mails en spam per dag met uitschieters tot ver over de honderd.

Ongewenste mail van Groep1-5000 mailing list

Sinds 1 februari krijg ik dagelijks 5 a 10 mails van de “Groep1-5000 mailing list”, dat is weer een verhoging van de spam mails en dus ongewenst. Na ontvangst van de mails ben ik direct een onderzoek gestart wat de oorzaak is van deze mails, want in deze mail staan meestal Nederlandse emailadressen, en dat kom ik niet dagelijks tegen. Ben dus bezig om contact te krijgen betreffende deze mails, maar na enkele dagen heb ik nog geen reactie ontvangen.

Hieronder plaats ik de mail van “Groep1-5000 mailing list” die ik ontvangen heb :

Groep1-5000 mailing list
Groep1-5000@stockprof.com
http://stockprof.com/mailman/listinfo/groep1-5000_stockprof.com

Unsubscribe me!Von meinem 3Pad gesendet
Am 01.02.2013 um 09:43 schrieben Jan Gatterink <g.gatterink@kpnmail.nl>:
De mails bevatten weinig tekst dus denk ik dat het een virus is, als het om oplichting zou gaan dan zou er ongetwijfeld een aanbieding of informatie vraag in staan. Verder zijn de email adressen gewijzigd dus onecht. In februari heb ik al minimaal 40 mails ontvangen zoals hierboven te zien.
Voor zo ver in het nu zie is de website geregistreerd in Panama, en krijgt ie door deze verhalen lekker veel backlinks !
Reactie’s van mensen waar ik naar gemaild heb, omdat hun email adres in de ongewenste spam mail zag staan.

Groep1-5000 mailing list reactie’s

Hallo,
ik hem mijn emailadres daar niet achtergelaten.
Ik krijg ook sinds een paar dagen diverse mailtjes.
Zou er graag vanaf komen.
Met vriendelijke groet,
T
Bedankt voor deze reactie, ga de website benaderen.
Hoi hoi,
dank je!
Had net alweer 5 mailtjes. Ben het helemaal beu!
Groeten
T

Ik weet het niet ik krijg van iedereen die deze mails krijgen ook steeds antwoord. Weet even niet meer hoe ik dit moet oplossen. Zal nu verder gaan met ook oplossen hiervan want ik krijg hier ook de sch..t van. Sorry voor ongemak ben er mee bezig

W

Het vervelende is dat ik er niet vanaf kom, ik verstuur deze emails niet.
Het enige wat ik nu zelf doe is mijn email blokkeren anders kom ik er niet
vanaf.

A

Ik word er ook zagerijnig van! Ik ken deze mensen helemaal niet! Ben bang dat het nu verder gaat, omdat ik uw en aandwoord stuur! Zo is het gebeurt toen ik schreef stop met spam!
Als uw iets kunt doen zou ik heel blij zijn. Heb inmiddels meer dan 500 mails en kan het niet stoppen!
Groet S
Von meinem 3Pad gesendet
Am 06.02.2013 um 09:29 schrieb
S
Velen hebben dus last met deze mails maar de oplossing is nog niet voorhanden, via de website kom ik niet verder al weet ik nu dat die in Panama geregistreerd staat, maar ik blijf zoeken.

Graag ontvang ik tips en info over dit probleem.

Vandaag meer dan 10 ongewenste mail 

Vandaag heb ik voor de zesde dag op rij deze soort mail ontvangen :

 

Bedankt voor de moeite…
Kijk, dit was dus ook en mail! Is dit betrouwbar?
Vonattlwimau@zonnet.nl
Datum: 4. Februar 2013 10:52:24 MEZ
Anscatrletth@me.com
Betreff: Re: Re: [Groep1-5000] unsubscribing -IF7MF9IPDD
Hello!Your e-mail has been received but temporarily placed in quarantine. Please be so kind and return this automated response by simply hitting the reply and then send button. The enclosed verification code will be recognized by the anti spam software. From this date on forward defNULLspam will identify your mail-address to be legitimate and place your mail in the appropriate folder. Please note, there is no need to resend your original mail.Thank you very much,

Phishing mail 8 februari 2013 update

Ook vanmorgen weer diverse mails ontvangen, deze mails heb ik gisteren ook ontvangen, van dezelfde email adressen. Als ik de personenen mail en vraag of ze er wat vanaf weten, dan blijkt dat niet zo te zijn. Heb een tiental mensen gemaild maar niemand weet ergens van, en ook kennen ze de website waar de mail over gaat niet .

Ongewenste mail Groep1-5000 mailing list 9 februaru 2013 update

Vandaag heb ik de provider van de verzender van de ongewenste mail aangeschreven, hopelijk kan ik per omgaande een reactie geven of er een oplossing voorhanden is. Heb diverse mail adressen van de spammer maar die wil en kan ik niet gebruiken !!
Mijn schrijven van vandaag :

Beste collega,

Sinds enige tijd ontvang ik veel spam mail van een website die bij uw bedrijf geregistreerd staat.
Honderden mensen met mij hebben er last van.
Elke dag ontvangen deze mensen veel van die spam mail.
Persoonlijk ontvang ik elke dag tussen de 5 a 10 mails.
Het is zeer lastig en ik verzoek u om een oplossing !!
Graag vraag ik uw medewerking, om dit grote probleem, op te lossen.
Graag hoor ik uw reactie per omgaande.

J

De reactie op mijn mail zal ik hier publiceren, en ik hoop dit probleem op te lossen !

Voor dit gebeuren heb ik een apart email adres gebruikt, wat ik na gebruik voor deze kwestie zal deleten.

Alle mensen die problemen hebben kunnen een mailtje zenden naar mijn tijdelijke mail voor dit probleem : ongewenstemail@mail.com

Dit email adres heb ik geopend om uw reactie te kunnen ontvangen, is dus niet voor te zenden, alleen ontvang mail.

Dus 1 nieuw emailadres voor de contact met de provider, en 1 voor reacties van gedupeerden, alle directe contact vermijden is punt 1 en oplossen is punt 2.

Uw email blijft 100 % binnen dit circuit, en wordt verwijderd als dit probleem opgelost is, dus alleen om te registereren hoeveel mensen problemen hebben.

Geen ongewenste mail van Groep1-5000 mailing list

Sinds 9 februari ontvang ik geen spam meer betreffende Groep1-5000 mailing list, dus na mijn mail aan de provider heb ik niks meer ontvangen, hopelijk blijft het hierbij.

Wel is er nog een reactie op dit artikel op 17 februari, dus die persoon zal nog wel spammail ontvangen over dit item.

Update 26 februari ongewenste mail Groep1-5000 mailing list

Vandaag weer voor het eerst sinds 9 februari mail ontvangen:

UNSUBSCRIBE!!!  Niet uitschrijven hier

WWW.PANNABEASTAR.EU Dit adres is vervormd

Send from my pants.
Op 3 feb. 2013 om 22:46 heeft “Willem & Korina” <wkoardox@zonnet.nl> het volgende geschreven:
Dit is de email van 26 februari, zoals aangegeven is het zaak om niet uit te schrijven.
Tweede mail vandaag ;
met vriendelijke groeten,B Dri-Dor
Beerklauw
0000 DM  VeenMob: 06-93 857 993
____________________________
De mail bevat uitsluitend persoonlijke info van iemand, de info heb ik gewijzigd, maar je kunt wel na gaan of je deze mail met info ook hebt ontvangen.
Deze mails zijn anders dan de phishing mail die ik standaard elke dag ontvang, lijkt mij een goed maar vervelend opgebouwde reclame campagne voor diverse websites, alleen lastig voor de ontvanger.
Heb vandaag nogmaals mail verzonden naar de provider van de vermoedelijke veroorzaker.

Update 27 februari ongewenste mail Groep1-5000 mailing list

De stroom email van Groep 1-5000 is bij mijn weer flink opgang gekomen, van dag weer een tiental emails, heel lastig allemaal, en de providers die ik aangeschreven heb reageren niet.

Ondertussen geen mail meer ontvangen van deze verzender.

Meer ongewenste nepmail en pharming

http://artikelsschrijven.nl/2012/phishing-mail-ongewenste-mail-voorbeeld/

http://artikelsschrijven.nl/2013/spam-of-phishing/

http://artikelsschrijven.nl/2013/phishing-en-spam/

Comments

 1. Ook ik heb er dagelijks veel van en gebruik Windows Live Mail. Heb het spamfilter op streng gezet en zelfs mijn wachtwoord van de mail veranderd maar ze blijven maar komen! Ziggo zou een onderzoek instellen maar hoor maar niks

 2. Hallo, ik krijg ook steeds van die mailtjes en krijg geen antwoord als ik die mensen probeer antwoord te geven. En ook dezelfde adressen als die van jullie hierboven. Wordt er helemaal gek van. Elke dag wel een stuk of 4. Ik hoop dat hier een oplossing voor is. Ik antwoordt nu niet meer, maar verwijder het direct.

 3. Ik wordt het zat, zeker ook omdat sommige mensen denken dat ik de afzender ben en ik dus van hen boze emailtjes krijg toegezonden.

  Zojuist Ziggo gevraagd om een oplossing te zoeken, want zij zijn tenslotte een van de providers welke deze emailtjes doorstuurt. Misschien moet iedereen dat naar z’n eigen provider doen!

 4. Hier ook al zo………. krijg idd. diversen mail terug met mensen die denken dat ik het met opzet doe. De scheldwoorden zijn niet te tellen. Hier komen ze van ghj.batterrienk@kpnmail.nl.

  Heb al diversen keren de virusscan laten lopen. Niks schijnt ertegen te helpen.

  Alle advies tips etc. hoor ik graag.

 5. Ook ik heb behoorlijk veel last van deze emails. Krijg boze reacties van mensen terug omdat ze denken dat ik de emails verstuurd.
  Ik zou zo blij zijn met een oplossing

 6. Het zal spoedig voorbij zijn. Ik heb het hostingbedrijf waarvan Stockprof klant is geïnformeerd. Ook aangegeven wat de situatie is… dagelijkse spam in mailbox… uitschrijven onmogelijk! Het hostingbedrijf heeft er geen enkel belang bij dat hun klant spam verstuurt. Het risico is dat de servers en ip-adressen van het hostingbedrijf worden geblokkeerd en dan kan geen 1 van hun klanten nog mailen. Heb ze daarvoor ook gewaarschuwd.

  Overigens is dit wel weer een nieuw hoofdstuk in de soap rond anonieme domeinnaamregistratie (dus dat je alleen de naam van de host ziet en dat de andere ripe / whois-gegevens anoniem worden gehouden). Privacy is leuk, maar het maakt criminaliteit wel makkelijker. Iedereen met een eigen domeinnaam moet gewoon te traceren zijn. Maar dat is mijn mening

  1. Van mij mogen ze stoppen met die hinderlijk spam, het was een paar weken gestopt, maar nu weer terug begonnen. Criminaliteit moet bestreden worden, links om of rechts om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *