Speltmeel: zelf speltbrood bakken en alles bakken met speltmeel

In dit verzamelartikel alles bakken met speltmeel, van brood, koekjes, pannenkoeken en meer. De recepten heb ik zelf allemaal gebruikt. Persoonlijk vind ik bakken met speltmeel gezonder en lekkerder, het is lichter verteerbaar en lekker van smaak.

005

Speltmeel: zelf speltbrood bakken en alles bakken met speltmeel 

Speltbrood bakken: zelf speltbrood bakken in oven en broodmachine

Allereerst schrijf ik hier de ingrediënten op die je nodig hebt voor dit speltbrood, zelf bak ik 70 % in de broodmachine en 30 % in een blik, beide beschrijvingen zal ik meenemen in mijn verhaal zodat er voor elk wat wils is. Speldbrood en volkorenbrood worden veelal gebakken met de helft volkoren of speltmeel, maar ik neem meestal 100 % volkoren of 100 % speltmeel. Recent ben ik helemaal overgestapt op speltmeel !!

Lees meer

Brood bakken speltvolkorenbrood: speltbrood bakken uit de broodmachine en oven

Mijn recept van Brood bakken speltvolkorenbrood is heel eenvoudig, alleen wil ik het wel aanbieden met diverse mogelijkheden, dus met verschillende ingredienten en wisselende maten. En ook bak ik zelf met een broodmachine, voor de oven ga ik tips geven zodat mensen ook in de oven kunnen bakken.

Brood bakken speltvolkorenbrood: broodmachine

Mijn persoonlijk recept ga ik eerst schrijven, met daarna eventuele wijzigingen in het recept. Dat recept heeft  dus mijn voorkeur !

Lee meer

Koekjes bakken: recept zelf koekjes bakken met speltmeel

In dit recept de uitleg om koekjes te bakken met speltmeel als basismeel. De ingredienten die je nodig hebt zijn heel simpel, want ze zijn op basis van 1 2 3 samengesteld. De ingredienten zijn:

Lees meer 

Pannenkoeken beslag maken: De benodigdheden voor pannenkoeken beslag en speltmeel

Pannenkoeken beslag maken pannenkoeken bakken met kinderen is dit altijd succesvol. Pannenkoeken beslag maken en pannenkoeken bakken eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel zetten. En een recept om pannenkoeken te bakken met spelt meel

Pannenkoeken bakken met speltmeel

De ingredienten voor pannenkoeken te bakken met speltmeel zijn bijna gelijk aan dat van gewone pannenkoeken, echter mijn recept is toch iets anders. Hier volgen de ingredienten :

Lees meer

Pannenkoeken gourmetten: Pannenkoeken recepten om te gourmetten recept met speltmeel

Pannenkoeken gourmetten een gezellige lekkere bezigheid. Op een zaterdag wou ik voor de kinderen iets leuks bedenken en toen kwam het idee boven om een paar soorten pannenkoeken beslag te maken en deze in de kleine pannetjes van het gourmetstel te bakken. We hebben gezellig een paar uur ieder zijn eigen pannenkoekjes gebakken. Dit is ook een leuk idee dat met weinig kosten uit te voeren is voor een kinderfeestje en wat de kinderen leuk vinden. Pannenkoeken gourmetten !

Zelf pannenkoeken met speltmeel bakken

Ingredienten voor pannenkoeken met speltmeel te bakken is vrij eenvoudig, je kunt het witmeel of de bloem omwisselen door speltmeel, maar zelf heb ik het recept een beetje aangepast.

Lees meer 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *