Wat eten we vandaag: rundvlees gerechten lekkere recepten met rundvlees

Gerechten met rundvlees gemakkelijk gereed te maken voor iedereen, met beschrijving en ingredienten en tips om het klaar te maken.

Wat eten we vandaag rundvlees gerechten lekkere recpten met rundvlees

Wat eten we vandaag: rundvlees gerechten lekkere recepten met rundvlees

  • Biefstuk met salade van noedels
  • Goulash met gehakt snel klaar gehaktgoulash
  • Stoofpotje van rundvlees met port en ui
  • Hamburger met tomatensalade a la Provencal

Biefstuk met salade van noedels

Dit gerecht is voor 4 personen en is klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 180 g mihoen
  • 4 winterwortels, in dunne reepjes
  • 4 biefstukken van ongeveer 120 gram
  • Peper eventueel versgemalen peper en zout
  • 4 eetlepels boter of margarine, echter roomboter heeft de voorkeur !!
  • 2 eetlepels ongezouten pinda’s, grofgehakt

Voor de dressing:

  • sap van 2 limoenen
  • 3 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • stukje gemberwortel, fijngehakt
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • samen 3 eetlepels fijngesneden munt en koriander + wat toefjes voor de garnering
  • 2 rode pepertjes, zaadlijsten verwijderd, in ringetjes

Bereiding van de biefstuk met noedelsalade 

De mihoen overgieten met kokend water en volgens de handleiding op het pak laten wellen. De mihoen met koud water afspoelen en uit laten lekken. De wortels 2 minuten in kokend water doen, dan eruit halen, afspoelen met koud water en uit laten lekken. Voor de dressing de olie met de suiker, de gemberwortel, de rode peper, het citroensap en de kruiden mengen. Het vlees met zout en peper inwrijven. De boter in een koekenpan verhitten en het vlees gaar en bruin bakken. Het vlees hierna 3 minuten afgedekt laten rusten. De wortel en de mihoen over 4 kommen verdelen en het vlees erop leggen. De dressing erover doen en garneren met de pinda’s en kruiden.

Tip:

De wortel kan voor de variatie vervangen worden door 400 g sugarsnaps en de pinda’s kunnen vervangen worden door grofgehakte, geroosterde cashewnoten.

Goulash met gehakt snel klaar gehaktgoulash

Dit gerecht is voor 4 personen en is klaar te maken in ongeveer 35 minuten.

Ingrediënten:

  • De plakjes van 2 komkommers
  • 1000 gram aardappelen vastkokend, geschild.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 400 gram rundgehakt
  • 2 paprika’s in reepjes gesneden
  • 1 zakje mix voor goulash
  • Tomatenblokjes 1 blik van 400 gram
  • 2 eetlepels slasaus.
  • 250 ml water

Bereiding van de gehaktgoulash

De komkommers bestrooien met zout en uit laten lekken in een vergiet. In 20 minuten de aardappelen gaar koken in water met een beetje zout. Neem voor dit recept een hapjespan. Doe de olijfolie in de pan en maak deze warm tot deze wat sist en fruit de ui. Het gehakt vrij snel toevoegen en te samen in 3 minuten rul bakken. Bak de paprika 3 minuten mee. Daarna direct de kruidenmix, de tomatenblokjes en het water erbij. Nog 5 minuten op laag vuren laten pruttelen. De komkommer mengen met slasaus en peper en zout toevoegen naar smaak.

Doe de aardappelen op 4 borden met de goulash, en serveer de komkommersalade in een schaaltje apart.

Tip:

Vervang eventueel een paprika door 200 gram champignons !

Stoofpotje van rundvlees met port en ui

Dit gerecht voor 6 personen en is klaar te maken in ongeveer 30 minuten en 5 uur en 15 minuten oventijd.

Ingrediënten:

  • 250 gram magere spekreepjes
  • 800 g riblappen, in blokjes van 3 cm
  • 4 eetlepels bloem
  • 250 g winterpeen
  • 5 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 600 g uien, in halve ringen
  • 350 ml tawny port
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 240 ml volle melk
  • 75 g boter
  • Ovenschaal (20 x 30 cm)
  • En een pureestamper

Bereiding de stoofpot van rundvlees met port en ui

De oven op 140° C voorverwarmen. De spekreepjes in 5 minuten in een koekenpan uitbakken en uit de pan halen. De riblappen in een plastic zak doen. De zout, de peper en de bloem aan de riblappen toevoegen en dit dan in de zak schudden tot de bloem gelijkmatig over de riblappen verdeelt is. Hierna de riblappen 3 minuten bakken in het spekvet. De peen in kleine blokjes snijden en samen met de ui en de bleekselderij bij de riblappen doen en 2 minuten meebakken. De bouillontabletten, de port en 600 ml water toevoegen. Dan aan de kook brengen en zorgen dat het niet aanbrandt door er af en toe met een houten lepel in te roeren.

Dit in de ovenschaal scheppen en ongeveer 5 uur in de oven zetten, maar zorg wel dat er steeds genoeg vocht in zit om de riblappen en de groenten in te stoven, als het nodig is water toevoegen. Haal de ovenschaal uit de oven als de riblappen zo gaar zijn dat ze net niet uit elkaar vallen. Hierna de temperatuur van de oven naar 200° C verhogen.  Intussen de aardappelen schillen, in even grote stukken snijden en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Hierna de aardappelen afgieten en 2 minuten uit laten dampen. De melk in een steelpannetje opwarmen en samen met de boter aan de aardappelen toevoegen. Dit dan met de pureestamper pureren zodat er puree ontstaat en met zout en peper op smaak brengen. De puree over het vlees verdelen en en de schaal nog ongeveer 15 minuten in de oven zetten om de puree goudbruin te laten worden.

Hamburger met tomatensalade a la Provencal

Dit gerecht is voor 4 personen en is klaar te maken in ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 7 eetlepels olijfolie
  • 700 g krieltjes (gekoeld en vers)
  • 4 hamburgers
  • 600 g tomaten, in plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

Bereiding van de hamburger met tomatensalade a la Provencal

2 eetlepels olijfolie verhitten in een koekenpan en de krieltjes in 10 minuten gaar en goudgeel bakken. In een andere koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten en de hamburgers in 6-8 minuten gaar en bruin bakken. De tomaten met de uiringen mengen. De wijnazijn, de overgebleven 3 eetlepels olijfolie en de kruiden tot een vinaigrette kloppen, met peper en zout op smaak brengen en over de salade schenken. De hamburgers met de tomatensalade over 4 borden verdelen en met de krieltjes serveren.

Smakelijk eten !

Comments

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *